Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 06 Svibanj 2015 13:21

Grad Solin ima Dječje gradsko vijeće

Grad Solin ima Dječje gradsko vijeće Dječje gradsko vijeće grada Solina (foto: Jakov Teklić)

 U utorak 5. svibnja 2015. u gradskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica 1. saziva Dječjeg gradskog vijeća grada Solina.

Solinsko Dječje gradsko vijeće kojemu mandat traje do 2017. godine broji 21 člana, po sedam vijećnika iz triju solinskih osnovnih škola.

Članovi Dječjeg gradskog vijeća grada Solina:

OŠ kraljice Jelene: Vana Bešker, Mario Vuković, Nikola Frane Marović, Ante Šolić, Ana Ugrina, Ivan Bućan, Luka Pažanin

OŠ Vjekoslava Paraća: Mirko Kunac, Ivan Markanović, Antea Taraš, Ivan Bašić, Andrea Dadić, Mate Gudelj, Valentina Krnjača

OŠ don Lovre Katića: Mark Majdov, Sara Perajica, Tomislav Roso, Mia Bradić, Petra Kljaković Gašpić, Veronika Ćurak, Nina Grebenar

Konstituirajućom sjednicom Dječjeg gradskog vijeća presjedao je gradonačelnik grada Solina Blaženko Boban, koji je solinske dječje vijećnike upoznao s radom Gradskog vijeća grada Solina. Otvorivši sjednicu gradonačelnik Boban je upoznao nazočne o rezultatima izbora za dgv 2015 predsjednicipredstavnike Dječjeg vijeća grada Solina koji su se održali 15. travnja 2015. u isto vrijeme u svim osnovnim školama s područja grada Solina.

Dječji vijećnici su na konstituirajućoj sjednici izabrali svoga predsjednika, odnosno maloga gradonačelnika. Naime, nakon predstavljanja kandidata, slijedili su izbori za gradonačelnika.

Dječji gradonačelnik grada Solina i ujedno predsjednik Dječjeg gradskog vijeća je Ivan Bućan učenik šestog razreda Osnovne škole kraljice Jelene.

Kako je rezultat za potpredsjednika bio tijesan, odlukom izborne komisije zaključeno je kako će potpredsjednica jednu godinu biti učenica Mia Bradić iz Osnovne škole don Lovre Katića, a drugu godinu Andrea Dadić učenica Osnovne škole Vjekoslava Paraća.

Mali vijećnici su jednoglasno izglasali i Odluku o dodjeli sredstava iz proračuna Grada za rad DGV-a. Također su dogovorili kako će na idućoj sjednici Vijeća izabrati i svoga glasnogovornika i odlučiti o Programu rada u koji će se implementirati i izborni programi.

Na mjesto voditeljice Dječjeg gradskog vijeća Odlukom gradonačelnika grada Solina imenovala se Ivana Teklić, voditeljica Centra za djecu, mlade i obitelj grada Solina. Ivana Teklić će Vijeće pratiti cijeli njegov mandat.

Na kraju sjednice gradonačelnik Blaženko Boban dao je punu podršku radu te planovima i programima Dječjeg vijeća s naglaskom da se djeca i mladi što više uključe u život i rad Grada Solina.

Radojka BUĆAN

 

 

 

Pročitano 3150 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr