Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 06 Travanj 2016 12:52

Projekt Dječjeg gradskog vijeća grada Solina "Mobitel ostavi, djetinjstvo ne izostavi"

Projekt Dječjeg gradskog vijeća grada Solina "Mobitel ostavi, djetinjstvo ne izostavi" Foto: Jakov Teklić

Dječje gradsko vijeće Grada Solina provodi projekt "Mobitel ostavi, djetinjstvo ne izostavi".
Riječ je o projektu kojega su osmislili sami mali solinski vijećnici, a koji će se kandidirati za natječaj Saveza društva Naša djeca Hrvatske. Projekt se provodio prošloga vikenda je na livadi Gospina otoka, a natjecalo se u starim zaboravljenim sportovima.

Tako su se osmoškolci triju solinskih osmoljetki natjecali u potezanju konopa, skakanje u vreći, graničaru, trčanju u paru i zaboravilo se tako nekoliko sati na kompjutere, mobitele, televizore i guštalo uz rijeku Jadro na svježem zraku, a što je i bio cilj Projekta.

Bilo je tu navijanja, borbe i veselja, malo padova no brzo bi se mališani podigli i u veselom tonu nastavili s igrom. Zabavno im se bilo igrati igara njihovih „starih“, kako su nam kazali, a najbolje ekipe dobile su i simbolične nagrade.

Pobjednici u skakanju u vreći su školarci OŠ Don Lovre Katića, dok su u povlaćenju konopa nagradu osvojili učenici OŠ kraljica Jelena, školarci iste škole su pobjednici i u graničaru, dok je OŠ Vjekoslava Paraća uzela nagradu u trčanju u paru.

U sklopu Projakta planirano je još i predavanje o ovisnosti o internetu te opasnostima pretjeranog korištenja računala, a na koje mali solinski vijećnici pozivaju sve svoje kolege od petoga do osmoga razreda solinskih osmoljetki, ali i sve zainteresirane u Centru za djecu, mlade i obitelji (Ulica kralja Zvonimira 121)  u petak 8. travnja 2016. s početkom u 18 sati.

R. Bućan

 

 

 

Pročitano 4324 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr