Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Predani ključevi Grada KU Cirimigini

Predani ključevi Grada KU Cirimigini Foto: Jakov Teklić

Mačkare zavladale Gradom na Jadru

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Solina Dalibor Ninčević službeno je predao ključeve Grada predsjedniku Damiru Višiću i članovima KU Cirimigini.

Tim činom i službeno su započela krnjevalska događanja u našem gradu. Cirimigini su preuzeli vlast i svečano je proslavili pjesmom, plesom i, naravno, dobrom spizom.

Ovo je izvanredna prilika da se, ma barem jednom na godinu, sruše sve barijere i društvene norme, da se svi koji to žele na kratko “presvuku” iz postojeće kože i budu ono što žele. Solinske Mačare će vladati sve do pokladnog utorka nakon kojeg će "stara“ vlast opet preuzeti vladajuća mjesta, a Krnje će glavom platiti u subotu 18. veljače 2017., kada s početkom u 15 sati po dobrom starom običaju povorka kreće od Doma zdravlja put Centra gdje će Krnje platit u vatri za sve loše što se dogodilo u 2016. i ne ponovilo se u 2017..

Čestitamo našim Cirimiginima jer organizirane karnevalske družine koje sudjeluju na svečanostima i povorkama mjesece provode izrađujući kostime, scenarije, a osim sjajne zabave koja ih čeka, prilika je to za druženje i zbližavanje. Kako bi bili dio šušura koji prati te povorke, ljubitelji karnevala iliti po solinskih mačkara spremni su odraditi veliki posao. Ove godine solinskim mačkarama pridružit će se njihovi prijatelji iz susjednih gradova i općina, a pridružite im se i VI!

rb

 

 

 

Pročitano 1747 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr