Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Upriličen prijem za Luku Bulića Bračulja, solinskog olimpijca u znanju

Luka Bulić Bračulj osvojio je brončano odličje u Indoneziji

U četvrtak 9. veljače 2017. zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Solina, Dalibor Ninčević i pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić upriličili su prijem za Solinjanina Luku Bulića Bračulja, koji je osvojio brončanu medalju na Svjetskoj olimpijadi mladih prirodoslovaca u Indoneziji.

Petnaestogodišnji Luka Bulić Bračulj učenik je prvoga razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Splitu i predstavljao je Hrvatsku na Svjetskoj olimpijadi mladih prirodoslovaca održanoj u prosincu 2016. na Baliju u Indoneziji gdje je osvojio brončanu medalju.

- Veliki je ovo uspjeh mladog Luke, na ponos prvenstveno svojih roditelja i grada Solina – kazao je Ninčević.

Navedimo, kako za Luku ovakva natjecanja nisu novost jer je još kao trinaestogodišnjak sudjelovao na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca IYNT u Beogradu te sa svojom ekipom osvojio zlatnu medalju, u svibnju 2016. bio je član brončanoga hrvatskog tima na Europskoj olimpijadi mladih prirodoslovaca u Estoniji, a u srpnju iste godine član srebrne ekipe Međunarodnoga turnira mladih prirodoslovaca u Shirazu, u Iranu.

Samom prijemu u gradskoj upravi uz Luku je bio i ponosni otac Tonći Bulić, koji je uz majku Lidiju najveća podrška Luki.
Luku zanima prvenstveno kemija, koju bi u budućnosti htio studirati, no tu su još biologija, fizika, matematika... A o svemu tome ugodno je pričao s zamjenikom gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Daliborom Ninčevićem.
Ninčević je za uspomenu na ovaj susret u ime Grada Solina Luki poklonio Anđela i knjigu Pet hrvatskih kraljevskih gradova te novčanu pomoć prilikom idućega Lukinog putovanja na natjecanje mladih europskih prirodoslovaca u Dansku u iznosu od 2,000 kuna.
Sretno Luka!

R. Bućan

 

 

 

Pročitano 2006 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr