Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


OBAVIJEST: Od srijede 15.veljače 2017. počinje privremena regulacija prometa

Obavijest o privremenoj regulaciji prometa na ŽC 6253 Ulica Stjepana Radića u Solinu i na obilaznim smjerovima zbog radova na dionici Bilankuša-Širina

Zbog izvođenja radova na visoko – tlačnom plinovodu Solin – Split, arheoloških istraživanja Salone, ugradnje sustava oborinske odvodnje i rekonstrukcije kolnika županijske ceste ŽC 6253 Solin – Klis u Solinu na dionici Bilankuša – Solin Širina, uvodi se nova regulacija prometa i određuju obilazni pravci za sudionike u prometu.

Kao obilazni pravac za prometni smjer Klis – Solin – Split određuju se zaobilazne ceste:
skretanje prije raskrižja Bilankuša na LC 67065 (Ul. don Frane Bulića) – Kaštelanska cesta – ŽC 6137 (Salonitanska ulica –poznatija Zaobilaznica) > raskrižje Solin Širina > Solin > Split, dok prometni smjer Split – Solin – Klis ostaje nepromijenjen.
Isto tako postoji alternativni pravac iz Klisa preko Ulice Put Majdana pa prema Ulici Marka Marulića ka Hektorovićevoj prema Matoševoj ulici ili iz Ulice Marka Marulića doći na Meterize prema Splitu.

Za privremenu regulaciju prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i signalizacija obavijesti s naznakom OBILAZAK na svim raskrižjima skretanja i cestovnim pravcima obilaska.

trase bus linija 2 2017

Redovne prigradske autobusne linije kao i prijevoz školske djece odvijat će se prema gore navedenoj novoj prometnoj regulaciji po svom starom voznom redu, a po potrebi će se i prilagodit novoj situaciji.
Autobusna linija br. 1 (Starine–HNK) prometovat će od svoje početne stanice i skretati u Kaštelansku ulicu, a potom u Salonitansku prema Širini i Splitu.
Autobusna linija 5A (Dračevac-Solin-Visoka-HNK-Dračevac) vozit će od Ulice Petra Krešimira IV i skretati u Ulicu Marka Marulića prema Meterizama, potom će se zaokrenuti na križanju Širina i stajati na južnoj strani navedenog križanja, na zemljanom platou (Jankovaća).
Autobusi pod rednim brojevima 16 (Ninčevići-HNK-Ninčevići) i linija 22 (Klis Megdan-G.Rupotina-HNK-Klis Megdan) i sve ostale autobusne linije koje voze iz prigradskih linija, a koje prometuju iz Kisa prema Solinu vozit će od Bilankuše, prema Ulici don Frane Bulića, potom Kaštelanskom ulicom, Salonitanskom prema Širini put Splita.
Na svim kritičnim križanjima regulaciju prometa će vršiti djelatnici Prometne policije, kao što su križanje Salonitanske i Kaštelanske ceste, križanje brze ceste Solin-Kaštela (D8) sa Salonitanskom i po potrebi na drugim mjestima.

Molimo sve sudionike u prometu da za vrijeme izvođenja radova izbjegavaju prometovanje Starom kliškom cestom te koriste druge prometne pravce, a sve one koji moraju prometovati ovom dionicom molimo za strpljenje i pažnju zbog mogućih zastoja i gužvi.

Radovi i privremena prometna regulacija trajati će od srijede, 15. veljače do 1. svibnja 2017. godine.

 

 

 

Pročitano 3378 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr