Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Sudionici Preparing Global Leaders Foruma posjetili Solin

Sudionici Preparing Global Leaders Foruma posjetili Solin Foto: Jakov Teklić

Svjetski poznata obrazovna organizacija Preparing Global Leaders Forum ove je godine po prvi put svoj edukacijsko-razvojni program iz područja vodstva organizirala u Hrvatskoj, od 20. do 25. ožujka na Mediteranskom institutu za istraživanje života, MedILS, u Splitu. Forum je okupio 25 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, a gosti su pristigli iz SAD-a, Brazila, Njemačke, Irske, Poljske, Pakistana, Kenije...

Program se odvijao pod vodstvom dr. Sama Potolicchija, osnivača PGLF-a te profesora i voditelja Globalnih studija na na jednom od najrenomiranijih sveučilišta u SAD-u, Georgetown University u Washingtonu, a osim njega predavanja i radionice održali su svjetski poznati predavači Matt Spence sa Sveučilišta Stanford i Branden Thornhill-Miller sa Sveučilišta Oxford. Kao gosti predavači u PGLF-u su sudjelovali i predsjednik Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Croatia Marc Carena, voditeljica ljudskih resursa i korporativnih komunikacija METRO Cash & Carry Croatia Nela Bučević, direktorica prodaje i marketinga tvrtke Saab Sanja Hrvojević Beganović te osnivač Behavea Boris Šurija.

U sklopu petodnevnog business programa sudionici su imali prilike posjetiti i Solin, točnije arheološki lokalitet Salone i Gašpinu mlinicu u kojoj su uživali u jelima iz vremena cara Dioklecijana.

Cilj nam je bio predstaviti našim sudionicima, a posebno gostima iz inozemstva, bogatu kulturno-povijesnu baštinu kojom Solin naprosto obiluje. Htjeli smo im prezentirati značaj Solina u prošlosti i njegov potencijal za razvoj turizma – objasnila je Antea Barišić, jedna od voditeljica projekta u Hrvatskoj.

Za pripremu jela prezentiranih u idiličnom ambijentu Gašpine mlinice bio je zadužen Ante Ojdanić, predsjednik Udruge kuhara Splitsko-dalmatinske županije, najbolji hrvatski kuhar u 2015. i član Hrvatske kuharske reprezentacije na Kulinarskoj olimpijadi u Njemačkoj 2016., a uz Ojdanića u pripremi jela sudjelovao je i Krešimir Markić, član Udruge kuhara SDŽ.

Marijana Batarelo - Jelavić

 

 

 

Pročitano 1921 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr