Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila Solin

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila Solin Foto: Jakov Teklić

Ministrica Žalac u petak 24. ožujka 2017. posjetila je grad Solin i obišla arheološki park Salonu

Na samom ulazu u antičku Salonu ministricu Žalac dočekali su zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Dalibor Ninčević, ravnatelj Arheološkog muzeja Damir Kliškić, pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove grada Solina Ante Ljubičić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo, upravljenjem prostorom i EU fondove Sanja Samardžija, viša stručna savjetnica za EU fondove grada Solina Antonija Eremut Erceg, direktorica TZ Solin Jelena Stupalo te kustosica muzeja Tusculum Ema Višić Ljubić.

Ministrica Žalac je u petak svoj posjet Splitu i okolici završila u obilasku naše Salone i tu u pratnji zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića.

Tijekom ugodnog posjeta Saloni ministrica Žalac je istakla suradnju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grada Solina te Arheološkog muzeja i to kroz integrirani program obnove kulturne baštine.
- Svjesni smo potreba koje su nužne i jako velike u kulturnoj baštini, no jačanje obnove kulturne baštine jačamo i gospodarstvo – istaknula je Žalac te dodala - S tim jačamo turizam, i, naravno, povećavamo zapošljavanje. Generirali bi se prihodi, a to bi Saloni i Gradu Solinu donijelo jačanje gradskog proračuna – kazala je ministrica Žalac.
- Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije zajedno s Ministarstvom kulture vodit će računa, što i treba, da ovako vrijedna arheološka nalazišta zažive u punom svjetlu - zaključila je Žalac.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika grada Solina Dalibor Ninčević se zahvalio ministrici Žalac na posjetu Solinu.
- Upravo preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurana su sredstva za projektiranje prve faze projekta Salona, na kojem radi i Grad Solin i Arheološki muzej u Splitu - kazao je Ninčević, te istaknuo - Grad Solin je zadužen za projektiranje i uređenje puteva kroz Salonu, a muzej za vrijedne lokalitete. Vjerujem da će izgradnjom hotela i završetka prve faze kulturno-informativnog centra na ulazu u Salonu stvoriti dobre pretpostavke za zaštitu Salone, ali i za valorizaciju u smislu turističke ponude koju Solin zaslužuje.

R. Bućan

 

 

Pročitano 1930 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr