Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Upriličen prijem za strijelce SD Dalmacijacement

Prvaci Hrvatske i srebrni na Europskom prvenstvu u Mariboru

Zamjenik gradonačelnika s ovlastima gradonačelnika Dalibor Ninčević u utorak 28. ožujka upriličio je prijem za solinske strijelce SD Dalmacijacement.

Povod ovom prijemu koji je upriličen u solinskoj gradskoj upravi jest izniman uspjeh solinskih strijelaca. Naime, na Europskom prvenstvu u zračnom oružju u Mariboru, a koji se održavao od 6. do 11. ožujka, za hrvatsku reprezentaciju gađalo je čak devet strijelaca iz Solina, uz to predvođeni klupskim trenerima Sinišom i Vesnom Vitez od ukupno 24 člana hrvatske reprezentacije.
Tako su za hrvatsku reprezentaciju u Sloveniji nastupili: juniorke Danijela Vukadin i Amadea Urbas (puška), juniori Borna Petanjek i Ante Krišto, seniorke Marta Zeljković i Marija Marović, te seniori Željko Posavec (pištolj), te Petar Gorša i Marin Čerina (puška).

Prijemu kod gradonačelnika nije nazočio Željko Posavec koji je nažalost bio spriječen. Uz strijelce nazočili su još predstavnici kluba, predsjednik Renato Kunac, sportski direktor i trener Siniša Vitez te Ivo Mucalo.

Ninčević je na samom početku iskazao veliki ponos Grada Solina na SD Dalmacijacement, koji je perjanica solinskoga sporta – Mi smo uistinu ponosni na Streljačko društvo Dalmacijacement. Ovo što vi radite su vrhunska postignuća do kojih ste došli svojom upornim radom– kazao je Ninčević te dodao - Zbog toga, trebamo i želimo vam dati veliku podršku. Podupirat ćemo vas u vašem daljnjem radu te ćemo nastaviti s uređenjem i opremanjem streljane.

U ime strijelaca obratio se solinski olimpijac Petar Gorša – Zahvaljujemo se na ovom toplom prijemu. Grad Solin odiše sportskim duhom – kazao je Gorša koji je naveo kako u klubu stasaju nove mlade nade solinskog pa tako i hrvatskog streljačkog sporta – Moram navesti kako ćemo ubrzo za koju godinu imati nova velika imena, a to ćemo pokazati na slijedećim Olimpijskim igrama u Tokiju i upravo zbog toga trebamo ulagati u ovakav klub koji svojom dugom i uspješnom tradicijom pokazuje kvalitetu – kazao je Gorša koji je naveo da je zahvalan i Gradu Solinu i klubu.

Na kraju prijema Ninčević je uz prigodne poklone obećao i novčani prilog od strane Grada Solina u iznosu od 1.000 kuna svakom sportašu.

rb

 

 

 

Pročitano 3063 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr