Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Solinski Dječji vrtić Cvrčak dobitnik donacije ZelEn

Dječji vrtić Cvrčak i DV Sveti Ante iz Prugova, a koji također pripada matičnoj kući DV Cvrčak Solin, dvije su od pet ustanova javnog sektora koji su dobitnici donacije ZelEn, ukupno vrijedne čak milijun kuna. Sredstva za vrtića i škola osigurali su kupci zelene energije, a prikupila ih je HEP Opskrba

U prostorijama HEP-a u gradu Zagrebu u utorak, 6. lipnja 2017., s odabranim dobitnicima su potpisani ugovori o donaciji u sklopu koje će se provesti konkretne mjere energetske učinkovitosti na odabranim objektima.

ZelEn je električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije, registriranih u sustavu jamstva podrijetla koji vodi Hrvatski operator tržišta energije. Riječ je proizvodu HEP Opskrbe namijenjenom kupcima koji su se u svom poslovanju odlučili za društveno odgovorno poslovanje, brigu o okolišu i korištenje električne energije iz obnovljivih izvora. Sredstva ostvarena prodajom ZelEna (1,5 kuna za megavatsat) HEP Opskrba prikuplja u fondu iz kojega se ostvaruju projekti iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti za potrebe ustanova javnoga sektora koje skrbe za društveno osjetljive kategorije stanovništva poput vrtića, škola i domova.

andela donacija ZelEn HEP

Na prijedlog odbora ZelEn u čijem je sastavu i predstavnik kupaca, Uprava HEP-a donijela je odluku o donaciji sredstava za izvedbu mjera energetske učinkovitosti i projekata obnovljivih izvora energije, koje će provesti tvrtka HEP ESCO.
Projekt energetske učinkovitosti na objektu, Dječjem vrtiću Sveti Ante – Prugovo, a koje pripada DV Cvrčku Solin, uključuje zamjenu unutarnje rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom.
Također, projekt energetske učinkovitosti u solinskom Dječjem vrtiću Cvrčak uključuje izvedbu energetske obnove vanjske ovojnice zgrade na lokaciji Dječjeg vrtića Salona u Svetom Kaju, odnosno toplinsku izolaciju pročelja i krovišta negrijanog tavana. Ugovor o donaciji potpisala je ravnateljica Anđela Biuk. U ime DV Sv. Ante ugovor o donaciji potpisao je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma.

Uz ova dva vrtića, donacija je dodijeljena i Osnovnoj školi Frana Krste Frankopana iz Osijeka, Katoličkoj osnovnoj školi i katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti iz Požege i Dječjem vrtiću Dugo Selo - područne jedinice Lukarišće. Uz dobitnike i predstavnike HEP-a, svečanom potpisivanju prisustvovali su Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike te Katica Prpić, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Uz predstavnike HEP-a i pet odabranih ustanova, događanju su prisustvovali državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg, državna tajnica u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Katica Prpić i drugi.

rb

 

 

 

Pročitano 1684 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr