Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Luka Bulić Bračulj sa svojim hrvatskim timom osvojio brončano odličje u Kini

Hrvatska reprezentacija mladih prirodoslovaca predvođena Solinjaninom Lukom Bulićem Bračuljom na 5. međunarodno prirodoslovno eksperimentalno natjecanju pod nazivom IYNT (International Young Naturalist Tournament), a koje se održavalo u Nanjing u Kini od 30. lipnja do 4. srpnja 2017. osvojila brončano odličje!

Hrvatski tim predvođen kapetanom Lukom Bulićem Bračuljem su Andrea Belamarić, Elena Lukačević, Mateja Ostojić, Mihael Pristav i Luka Mikšić, dok je voditelj tima bio Danko Marušić. Riječ je o timu mladih prirodoslovaca, učenika od 12 do 16 godina, a koji dolaze iz Gornjeg Kraljevca, Karlovca, Slatine, Zagreba i naravno Solina.

luka kina 7 2017 2

Na Međunarodnom turniru IYNT 2017. natjecalo se 18 ekipa – iz Bjelorusije, Bugarske, Kine (šest timova), Hrvatske, Gruzije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Novog Zelanda, Rusije (tri tima) i Švicarske.

Znanstvene borbe ocjenjivao je sudački tim sastavljen od nezavisnih međunarodnih sudaca i sudaca iz redova voditelja timova. Danko Marušić je bio jedan od predsjedatelja sudaca iz ove druge skupine.

Naglasimo kako je ekipa hrvatskih učenika odabrana je na temelju uspjeha na Državnom turniru mladih prirodoslovaca, koji je održan 14. siječnja 2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Istraživačkog centra mladih.

Hrvatskom timu čestitamo na osvojenom svjetskom brončanom odličju, a najviše se veselimo što to odličje upravo dolazi u Solin!

rb

 

 

 

Pročitano 1648 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr