Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Prezentacija programa ZAŽELI u Solinu

Prezentacija programa ZAŽELI u Solinu Foto: Jakov Teklić

U četvrtak, 31. kolovoza 2017. godine s početkom u 10 sati u solinskoj Gradskoj vijećnici održana je prezentacija programa ZAŽELI - Program aktivacije žena u lokalnoj zajednici.

Prezentaciju je održao zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić uz potporu Zvjezdane Jaman, rukovoditeljice ispostave Solin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji uz Centar za socijalnu skrb predstavlja obveznog partnera na projektu. Na prezentaciju su pozvane žene sa srednjom stručnom spremom koje su evidentirane na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a predstavljanju se odazvalo više od trideset zainteresiranih potencijalnih sudionica. Zamjenik gradonačelnika detaljno je pojasnio uvjete natječaja i daljnje korake pripreme projektne prijave Grada Solina.

Naime, zapošljavanjem na 24 mjeseca u okviru ovog projekta, sudionice bi skrbile o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području grada Solina i to na način da bi se jedna sudionica brinula o četiri krajnja korisnika. Osim toga, projekt predviđa edukacije i stručna usavršavanja kako bi se po isteku programa žene uključene u projektne aktivnosti bile konkurentnije na tržištu rada.

Program „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva. Minimalna vrijednost bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 900.000,00 kn, dok je najviša predviđena vrijednost projekta 10.000.000,00 kn, dok udio bespovratnih sredstava pokriva 100% vrijednosti samog projekta.

A.E.

 

 

 

Pročitano 943 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr