Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Predstavljeno novo radno vrijeme Gradske uprave Grada Solina

Uz novo radno vrijeme Uprave, novost je kako će gradonačelnik Ninčević više puta mjesečno dolaziti u mjesne odbore Grada Solina, gdje će na licu mjesta sa sugrađanima rješavati tekuću problematiku

U utorak 26. rujna 2017. u gradskoj vijećnici grada Solina održana je konferencija za medije u povodu donošenja Zaključka o novom radnom vremenu Gradske uprave, a predstavljene su i nove izmjene Programa poticanja poduzetništva na području grada Solina.

Gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević novinare je upoznao s Zaključkom o radnom vremenu, a koji stupa na snagu 1. listopada 2017..
Tim Zaključkom Gradska uprava Grada Solina utorkom ima svoje uredovno radno vrijeme, koje započinje u 11,00 i završava u 19,00 sati. Svim ostalim radnim danima Uprava će raditi kao i do sada, od 7,30-8,00 do 15,30-16,00 sati s dnevnim odmorom koji započinje u 11,00 i završava u 11,30 sati.
Ovim Zaključkom Grad Solina je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj koji je osluhnuo potrebe građana.
- Uvažavajući potrebu naših sugrađana i želju da uredi i službenici Gradske uprave budu još dostupniji i otvoreniji prema sugrađanima donio sam Odluku o promjeni radnog vremena. Ovu Odluku sam donio u korist svih sugrađana, osobito onih koji su zaposleni pa ne mogu ostvariti svoje potrebe za uslugom gradskih službi kroz jutro. Mišljenja smo kako Gradska uprava mora biti otvorenija prema građanima i svoje radno vrijeme gradske uprave prilagoditi njihovim potrebama – kazao je gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević prilikom obraćanja novinarima.

Još jedna novost je uvedena u radu solinske Uprave, a riječ je izlasku gradonačelnika i stručnih službi u mjesne odbore grada Solina.
- Naime, obilazeći lokacije unutar mjesnih solinskih odbora, a koje su i predmet kolegija, gradonačelnik na licu mjesta otvoreno govori o problemima sa sugrađanima te se tim direktno upoznaje s problemom te daje naloge službenicima i odgovornim službama za njihovo rješavanje – kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao - Riječ je o načinu uočavanja i rješavanja komunalnih problema, kroz aktivno i otvoreno sudjelovanje vlasti, gradskih službi i sugrađana – zaključio je gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević.
Ovakvi izlasci na teren održavat će se više puta mjesečno.

Zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić novinarima je predstavio program poticanje razvoja poduzetništva na području grada Solina.
- U Proračunu Grada za 2017. godinu planirano je 500.000 kuna za poticanje razvoja poduzetništva na području grada Solina – kazao je u uvodu zamjenik gradonačelnika Rakušić.
- Svrha ovoga Programa jest stvaranje povoljnoga poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i poticanje razvoju poduzetničkih sposobnosti na području grada Solina. U tom cilju Programom su predviđene sljedeće mjere, a to su potpore novoosnovanim tvrtkama ili obrtima, potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, sufinanciranje ulaganja u standardne kvalitete i subvencioniranje troškova nabave dugotrajne imovine – kazao je Rakušić te objasnio novitete - Izmjenama i dopunama Programa, a temeljeno na osluškivanju potreba naših sugrađana predviđene su i dodatne mjere, a to su sufinanciranje usluga pripreme i kandidiranja EU projekata, potpore ciljanim skupinama poduzetnika, potpore obrtnicima starijima od 45 g., potpore ženama poduzetnicama – kazao je zamjenik Rakušić te zaključio kako najviši ukupni godišnji iznos svih potpora, a koju jedan korisnik može ostvariti na više osnova u tekućoj godini, iznosi 20.000 kuna.
Pravo na potporu imaju poslodavci koji su registrirani sukladno Zakonu o obrtu ili Zakonu o trgovačkom društvu, te osobe sa stalnim prebivalištem na području grada Solina. Subvenciju se može ostvariti samo za zapošljavanje radnika koji je prijavljen na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područna služba Split, Ispostava Solin. Ovdje treba naglasiti kako najkraće razdoblje zadržavanja radnika na poslu kao uvjet za ostvarivanje prava na sufinanciranje je 360 dana, a što se dokazuje sklopljenim ugovorom o radu.

Navodimo, kako će u narednim danima biti organizirana radionica, edukacija za sve zainteresirane, a obavijest o terminu i lokaciji bit će objavljivana na službenim i facebook stranicama Grada Solina.

R. Bućan

 

 

 

Pročitano 2360 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr