Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Razmotreno stanje cestovne infrastrukture na području Splitsko-dalmatinske županije

U srijedu, 27. rujna 2017. godine u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije održan je sastanak sa državnim tajnikom ministarstva mora prometa i infrastrukture Tomislavom Mihotićem, direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem te ravnateljem Županijske uprave za ceste Petrom Škorićem, na kojem je razmatrano stanje cestovne infrastrukture na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, kao i potrebne i planirane aktivnosti na unapređenju tog stanja.

solin zupanija split

U tom kontekstu razgovaralo se o spajanju splitskog područja sa autocestom i mogućnostima proboja tunela kroz Kozjak, prometnici Trogir – Omiš, s naglaskom na probleme na dionici od Kaštel Sućurca preko „Širine“ u Solinu, odnosno obilaznice Solin – Split (tzv. Mravinačke rampe do TTTS-a), uređenju i statusu Ulice Zbora narodne garde, rotoru u Stobreču, pristupa gradskoj luci u Splitu, kao i premoštenju rijeke Cetine. U tom smislu postignuta je suglasnost vezana za potrebe prometnog rasterećenja Splita i kao ključna zaobilaznica od Solina do Stobreča, koja ne bi smjela prolaziti trasom postojećih gradskih ulica. Upozoreno je na veliko kašnjenje u realizaciji unapređenja prometne – cestovne infrastrukture, uz naglasak kako na ovom području postoje dvije najkritičnije prometne točke u Republici Hrvatskoj.

Vezano za realizaciju naglasak je stavljen na projekte za koje postoji planska dokumentacija, građevinske dozvole i riješeni imovinsko-pravni odnosi te za koje su osigurani izvori financiranja, odnosno predstoje okončanja natječajnih postupaka. Također, određene su i radne skupine, u kojima su predstavnici lokalne samouprave, ministarstva i Hrvatskih cesta koje će preuzeti brigu o provedbi dogovorenih mjera. Ujedno, utvrđeni su i hitni rokovi za izradu dokumentacije strateških projekata, bez kojih realizacija izvedivih projekata neće dati potrebne efekte.

Splitsko-dalmatinska županija

 

 

 

Pročitano 1304 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr