Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017 s temom Solina

Tema skupa je vrlo aktualna za područje šire splitske aglomeracije – brownfields – urbana preobrazba napuštenih ili nedovoljno iskorištenih industrijskih i/ili infrastrukturnih područja.

U organizaciji Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu te u suradnji s Gradom spli talks2017Solinom (mreža sub>urban.Reinventing the fringe, program URBACT III) i Društvom arhitekata Splita u ponedjeljak, 23. Listopada 2017. u dvorani kina „Zlatna vrata“ u Splitu održat će se arhitektonska konferencija SplitTALKS 2017..

Tema skupa je vrlo aktualna za područje šire splitske aglomeracije – brownfields – urbana preobrazba napuštenih ili nedovoljno iskorištenih industrijskih i/ili infrastrukturnih područja. Skup će problematizirati njihov potencijal u kontekstu povećanja gustoće naseljenosti unutar gradskih granica umjesto širenja urbanog teritorija; otkrivanje novih praksi planiranja na lokalnoj razini; regionalnu koordinaciju između povijesnih gradskih središta, predgrađa i većih gradskih područja, te između nacionalnih i lokalnih vlasti i institucija.

Kakva su iskustva drugih sredina u odnosu prema istoj problematici javnosti će kroz niz predavanja predstaviti Markus Tomaselli (Beč), Jan Ackenhausen (Bruxelles), Ute Schneider (Zurich), Leo van den Burg (Delft), Tadej Glažar (Ljubljana) i Saša Randić (Rijeka).

Uz konferenciju na istu tematiku s obuhvatom na području Grada Solina održat će sedmodnevna studentska radionica (21.-27.10) na kojoj će uz splitske studente 2. godine diplomskog studija Arhitekture i urbanizma sudjelovati i kolege nastavnici i studenti sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani.

 

 

 

Pročitano 873 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr