Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


NAJAVA - sub>urban. Reinventingthefringe, URBACT III

NAJAVA DOGAĐANJA

sub>urban.Reinventingthefringe, URBACT III                                                                  

U narednim danima Grad Solin (projekt sub>urban.Reinventingthefringe, program URBACT III) u suradnji s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu i Društvom arhitekata Splita organizira niz događanja na kojima će se razmatrati potencijali i međuodnosiarheoloških lokaliteta,ranžirnog kolodvora i industrijske zone u složenom prostorusolinskog kontakta s morem.

21.10.2017. (subota)u Domu kulture Zvonimir u Solinu u 10:00 sati uvodnim predavanjima i upoznavanjem sa zadatkomzapočet će studentska radionica„Solin – grad na moru“.Na radionici sudjeluju studenti arhitekture i urbanizma Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i Arhitektonskog fakulteta u Ljubljani.Nakon predavanja će studenti s mentorima obići Salonu i zonu obuhvata – ranžirni kolodvor.

21. 10. 2017. (subota)u Domu kulture Zvonimir u Solinu u 17:00 sati započinje serijastručnih predavanja na temu odnosa grada i arheologijena kojoj će predavači predstaviti primjere dobre prakse. Predavanja su otvorena za javnost, a pratit će ih okrugli stol na kojem će sesvi nazočni moći uključiti u raspravu.

23. 10. 2017. (ponedjeljak) u dvorani kina„Zlatna vrata“ u Splitu s početkom u10:00 sati održat će se arhitektonska konferencija SplitTALKS2017 na kojoj će predavači iz Belgije, Austrije, Švicarske, Nizozemske,Slovenije i Hrvatske predstaviti primjere dobre prakse na temu urbane preobrazbe napuštenih ili nedovoljno iskorištenih industrijskih i/ili infrastrukturnih područja.

27.10. 2017. (petak) u Domu kulture Zvonimir u Solinu u 12:00 sati studenti triju fakulteta će predstaviti koncepteizrađene tijekom radionice „Solin – grad na moru“. Koncepti će tijekom semestra biti dodatno razrađeni, a u veljači 2018. ćebiti organizirana izložba svih studentskih radova.

Detaljnije informacije i program svih događanja bit će naknadno odjavljeni na stranicama Grada Solina i na facebook stranici projekta sub>urban.Reiventingthefringe.

Veselimo se Vašem dolasku i sudjelovanju u predviđenim aktivnostima.

 

 

Pročitano 1458 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr