Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Otvoren INTERSTAS, festival turizma u Solinu

Podizanjem zastave manifestacije od strane članova Dječjeg gradskog vijeća grada Solina, otvoren je 24. Interstas (smotra turizma, filma i krajobraza), 20. ITF’CRO (festival turističkog filma) i 15. KEA-CRO

Podizanjem zastave manifestacije od strane članova Dječjeg gradskog vijeća grada Solina, otvoren je 24. Interstas (smotra turizma, filma i krajobraza), 20. ITF’CRO (festival turističkog filma) i 15. KEA-CRO,

Grad Solin je već, tradicionalno, osmu godinu domaćin održavanja Interstasa i festivala turističkog filma

U Solinu se tako do 11. studenog u hotelu President održavaju tri međunarodne turističke manifestacije i to 24. Interstas (smotra turizma, filma i krajobraza), 20. ITF’CRO (festival turističkog filma) i 15. KEA-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za “Zlatni cvijet Europe”.

Događaj otvaranja su uz nastup Solinskih mažoretkinja, te pjesmu ženske klape Marjanke iz Splita, veselih solinskih Bubamaraca, te folklor HFD Jadro, popratili i učenici Turističko-ugostiteljske škole Split, koja na INTERSTAS-u, kao smotri turizma, surađuje od njegovog postojanja, već 21 godinu. Kako i priliči najmlađem Gradu u Hrvatskoj, samom otvaranju nazočili su i učenici OŠ don Lovre Katić i mali solinski vijećnici iz Dječjeg gradskog vijeća koji su zajedno i podigli zastavu manifestacije ispred hotela President. Nazočne je u ime Grada Solina pozdravio zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić.

Na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO ove godine je prijavljen rekordan broj filmova sa svih kontinenata. Odlukom Međunarodnog žirija festivala uz posebna priznanja i diplome bit će dodijeljene i glavne nagrade za najbolju režiju scenariji glazbu, sliku i montažu.

U sklopu Interstasa bit će dodijeljena i posebna nagrada dr. Lucija Čikeš, koja se daje ustanovama koje skrbe o djeci i odraslima s posebnim potrebama.

Interstas kao međunarodno priznata manifestacija Solinu osim prestižne uloge domaćinstva, donosi i dobre turističke rezultate u posezoni. Zahvaljujući manifestaciji upravo u mjesecu studenom kada se ona održava Solin bilježi 34 % više noćenja i 45 % više dolazaka.

Osim promidžbe grada Solina, ova manifestacija i turistički pozicionira Grad Solin na mapu Europe. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

 

 

Pročitano 1007 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr