Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Gradonačelnik Ninčević izabran u Predsjedništvo Udruge gradova Republike Hrvatske

Gradonačelnik Ninčević izabran u Predsjedništvo Udruge gradova Republike Hrvatske 9. susret Udruge gradova RH

Održan 9. susret Udruge gradova Republike Hrvatske

U Vodicama je od 22. do 24. studenog 2017. godine održan 9. godišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika u suorganizaciji tjednika Lider i Udruge gradova na koji se odazvalo preko 350 sudionika iz gospodarstva i javnog sektora te pet ministara.

Na 9. Susretu gradonačelnika i poduzetnika održane su dvije prezentacije najboljih lokalnih praksi, tri ključne panel rasprave usmjerene na budućnost i brojna kvalitetna rješenja privatnog sektora koja su primijenjena u hrvatskim lokalnim jedinicama. Također, govorilo se o učinkovitom zbrinjavanju otpada suradnjom javnog i privatnog sektora te o zakonima i financijama u poslovanju lokalne samouprave.udruga gradova ministri

Cilj je Udruge gradova postati partner vladi, istaknuto je. O važnosti i ulozi Udruge gradova dovoljno govori činjenica da su susretu gradonačelnika kao gosti sudjelovali i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU fondova Gabrijela Žalac, ministar financija Zdravko Marić, Lovro Kuščević ministar uprave, Tomislav Čorić ministar zaštite okoliša i Goran Marić ministar državne imovine. Važno je istaknuti kako će, a upravo zahvaljujući snažnom zauzimanju Predsjedništva Udruge gradova, ovih dana biti donesen novi Zakon o financiranju jedinica lokalne uprave i samouprave.
- Samo naš grad Solin novim zakonom će drugačijom raspodjelom poreza na dohodak već u Proračunu za 2018. godinu uprihoditi 8,5 milijuna kuna više nego 2017., što će omogućiti realizaciju novih projekata i programa, osobito veće izdvajanje za obitelji, djecu, mlade kao i dodatna sredstva za poticanje poduzetnika, a što će biti vidljivo u prijedlogu Proračuna za 2018. godinu - kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

U sklopu 9. Susreta gradonačelnika i poduzetnika održane sjednice Nadzornog odbora, Predsjedništva i Skupštine Udruge gradova. Novi mandat za predsjednika Udruge gradova dobio je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, Renato Krulčić gradonačelnik Pazina za potpredsjednika iz redova gradova sjedišta županija i Dubravko Bilić gradonačelnik Ludbrega za potpredsjednika iz redova gradova koji nisu sjedišta županija.

Skupština je također jednoglasno izabrala novi sastav Nadzornog odbora za naredno mandatno razdoblje i to: Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme za predsjednika Nadzornog odbora te Josip Miletić, gradonačelnik Našica; Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba; Jasenka Auguštan Pentek, gradonačelnica Zlatara; i Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva za članove Nadzornog odbora.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević i njegov kolega gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović na Izbornoj Skupštini Udruge gradova izabrani su, kao predstavnici naše Županije u Predsjedništvo Udruge gradova Republike Hrvatske.

 rb

 

 

Pročitano 950 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr