Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Mjere preporuke za malu djecu, starije osobe i imunokompromitirajuće osobe ostaje na snazi

Obavezno prokuhavanje vode

Zbog velike količine padalina, uređaj za mjerenje vrijednosti mutnoće vode na samom izvoru rijeke Jadro, pokazao je da je došlo do povećanja mutnoće vode iznad dopuštenih vrijednosti

Sukladno podacima koje smo dobili od Vodovoda i kanalizacija d.o.o., Grad Solin obavještava građane o rezultatima mjerenja mutnoće vode:

• Solin škola: 4,08 NTU
• Voljak (Rupotina): 7 NTU

Vidljivo je kako je u Gradu Solinu došlo do prekoračenja pokazatelj "mutnoća" iznad MDK od 4 NTU, stoga je preporuka prokuhati vodu, a posebno za malu djecu, starije osobe i imunokompromitirajuće osobe.

Ako ograničenja vezana za vodu potraju više od 24 sata, Grad Solin će za svoje građane naručiti cisternu pitke vode u skladu sa kapacitetima. O mjestu gdje će se moći uzeti pitka voda Grad će obavijestiti.

 OBAVIJEST o promjeni naslova članka

Vodovod i kanalizacije d.o.o. Split zatražio je od Grada Solina korigiranje naslova obavijesti od 9. veljače 2018. godine.
U dopisu od 14. veljače 2018. kojeg je naslovna tvrtka uputila Gradu Solinu citiramo: „Ukoliko Grad Solin korigira naslov obavijesti, Vodovod i kanalizacije d.o.o. Split je mišljenja da nema potrebe za uklanjanjem njihovog dopisa jer isti održava potpuno i pravilno utvrđeno činjenično stanje. Nadalje, jednostavno rečeno, promjena naslova obavijesti sve rješava.“ mišljenja su iz Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Split.
Prijedlog naslova teksta kojeg su dali iz Vodovoda i kanalizacija d.o.o. jest „Mjere preporuke za malu djecu, starije osobe i imunokompromitirajuće osobe ostaje na snazi“, kojeg Grad Solin i prihvaća te postavlja i briše naslov od 9. veljače 2018. „Voda na području Grada Solina nije za piće“,kao naslov članka.

DOPIS

 

 

Pročitano 3255 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr