Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Dopis Vodovoda i kanalizacija vezano za današnju objavu internetske stranice Solin Live

Dopis Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Split, internetskoj stranici Solin Live, a vezano za današnju objavu na navedenoj stranici pod nazivom Grad Solin širi lažne vijesti – “Voda na području Grada Solina nije za piće” s pod naslovom -ViK Split skriva podatke, a Grad Solin širi lažne vijesti i lažno uznemiruje svoje građane.

Poštovani,
u svrhu informiranja građana Grada Solina, a temeljem članka objavljenog na stranici Solin Live dana 8. veljače 2018. godine pod naslovom " Grad Solin širi lažnu vijest-" Voda na području Grada Solina nije za piće" VIK Split skriva podatke, a Grad Solin širi lažne vijesti i lažno uznemiruje svoje građane-DO KADA I ZAŠTO?"oim putem navodimo kako slijedi:

Na stranicama Grada Solina objavljen je tekst koji po svome sadržaju odgovora stvarnom činjeničnom stanju.
Naime, rezultati analize vode za područje Grada Solina dostavljeni su službenim putem nadležnim službama Grada te ih je Grad uredno objavio.

Kao što je i rečeno od strane ovog Društva i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ, Grad Solin je uredno u tekstu objavio građanima preporuku prokuhavanja vode za piće i to za točno određenu populaciju građana, a sve to u skladu s preporukom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

Dakle, ovim putem izričito navodimo da tekst kojeg je Grad Solin objavio na svoj stranici odražava točno i potpuno činjenično stanje i to kako u odnosu na vrijednosti parametra mutnoća vode tako i u odnosu na danu preporuku (savjet) građanima Grada Solina da mala djeca, starije osobe i imunokompromitirajuće osobe vodu prije pića prokuhaju.
Svaki tekst pa tako i ovaj prosuđuje se po svome sadržaju a nikako po naslovu.
O naslovu teksta ovo Društvo se ne može očitovati jer u sastavljanju naslova nismo sudjelovali.

Ovim putem izričito i odgovorno tvrdimo da djelatnik Božidar Čapalija niti jednim svojim javnim istupom nije optužio Grad Solin za širenje lažnih vijesti i panike među građanima već je svojim istupom pokušao pojasniti da je bitan sadržaj teksta.
Osim toga, ovim putem ističemo da trgovačko društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split i Grad Solin imaju uspješnu suradnju na dnevnoj razini i da Društvo uredno informira predstavnike Grada Solina o svim činjenicama bitnim za građane tog grada.

Nadalje, svi podaci koji se odnose na kvalitetu vode za ljudsku potrošnju javno su objavljeni na stranici Društva, i stoga ovim putem demantiramo natpise na portalu Solin liva da VIK skriva podatke.
Svi podatci su javno objavljeni i to kako u odnosu na Grad Solin tako i u odnosu na sva druga područja vodoopskrbnog sustava kojeg pokriva ovo Društvo.

Vodovod i kanalizacije d.o.o Split

 

 

Pročitano 2371 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr