Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 14 Veljača 2018 08:35

NOGOMET - NK SOLIN: Vratio se Gruica, došli Ožegović, Ćurić, Ćavar, Mastelić,…

NOGOMET - NK SOLIN: Vratio se Gruica, došli Ožegović, Ćurić, Ćavar, Mastelić,… Goran Gruica ponovno kapetan momčadi s Jadra

Nogometni drugoligaš Solin, pod vodstvom Mirka Labrovića, zimuje na šestom mjestu sa 26 bodova i gol razlikom 20:20. Proljetni dio prvenstva nastavlja se 3. ožujka 2018., kada Solin gostuje u Varaždinu, zatim na Poljudu protiv Hajduka II, a 16. ožujka su domaćini Kustošiji. 

Nakon zimske stanke Solin je s priprema počeo 17. siječnja 2018., i u nastavku sezone Labroviću će u radu pomagati Duje Tokić i trener vratara Nedjeljko Vrdoljak, a za tjelesne pripreme je zadužen Josip Andabak.

U petoj test uz Jadro je pobijeđen drugoligaš Šibenik (2:0), izvrsnim pogocima Anđela Svaline i Luke Kapetanovića, oba iz slobodnog udarca. U četvrtoj test utakmici igrači trenera Mirka Labrovića odigrali su neodlučno, 1:1, protiv trećeligaša Splita. Prije toga odigrali su neodlučno s kombiniranim sastavom protiv Omladinca (0:0) i Hajduka II (2:2), te pobijedili u Hrvacama istoimenog trećeligaša, 1:0. U međuvremenu je prolom oblaka spriječio odigravanje utakmice s Uskokom.

- Na popisu su dvojica pridošlica, Zvonimir Ožegović i Antonio Ćurić, dok Marko Ferić, Matko Budan i Marin Imeri nisu više s nama. Svakako treba izdvojiti, s nama trenira i vezni igrač Damir Ćavar iz Širokog Brijega, nekadašnji igrač Zagreba. Mladi Ćavar ima iza sebe dvadesetak drugoligaških i prvoligaških nastupa, što je vidljivo da može konkurirati za našu igru, i biti će registriran – te je naglasio:
- Nakon ovog dijela priprema i pet prijateljske utakmice mogu kazati da je zadnja obrambena linija povratkom Gruice osnažena i ima zavidnu konkurenciju, a i u veznom redu ima konkurencije. U napadu smo najtanji, jer teško zabijamo pogotke, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Kako nam povratak Denija Jurića iz Hajduka II nije uspio s nama vježba slobodni igrač napadač Ivan Mastelić (22), bivši igrač Junaka, Hajduka i Cibalije. Po svemu sudeći je pred potpisom za Modre. Postoje indicija da dođu još dva igrača na posudbu.
Prisjetimo se, u prvom kolu kupa NS županije Splitsko-dalmatinske, Solinjani će igrat protiv županijskog ligaša Orkana u Dugom Ratu, u srijedu 14. veljače 2018. Generalka je 24. veljače protiv Dugopolja u Solinu.

Povratnik Goran Gruica ponovno kapetan momčadi s Jadra

Momčad s Jadra je nakon povratka Gorana Gruice iz Hajduka II službeno dobila i novog (starog) kapetana momčadi. Lijevi branič Marko Farić, koji je kapetansku vrpcu zaslužio „demokratskim izborima“ nakon što je Gruica prošlog ljeta otišao na Poljud, je na test utakmici baš protiv mladih hajdukovaca svezao vrpcu ponovno oko ruku starog kapetana.
- Ovu odluku donio sam nakon povratka našeg dugogodišnjeg vođe na terenu Gruice, premda sam izabran glasovima većine suigrača. Grujo je to prihvatio i zaslužili smo obojica pljesak igrača i struke, a nadasve mi je čast biti njegov zamjenik – rekao je Marko Farić, koji se nije odrekao prvoligaških ambicija, a slast prvoligaškog natjecanja je osjetio u sarajevskom Željezničaru i Šibeniku.

Iz jesenskog dijela prvenstva na Labrovićevu popisu za pripreme za sad nema četvorice, Ivana Perkovića, Krešimira Luetića, Duje Ribičića, Hrvoja Višića i Denija Jurića.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1181 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr