Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 27 Veljača 2018 12:08

STRELJAŠTVO: Juniori - viceprvaci Europe! Borna Petanjek se okitio srebrom

MAĐARSKA - Hrvatska juniorska reprezentacija zračnom puškom u sastavu Borna Petanjek (SD Dalmacijacement, Solin), Luka Štrbenac i Denis Tomašević osvojila je  srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Gyor-u.

juniori viceprvaci europe

U pojedinačnim mečevima Borna Petanjek ušao je u finale kao drugi, ali je završio na osmom mjestu. Luka Štrbenac je sa istim rezultatom kao osmoplasirani (621,2) ostao na devetom mjestu i sa malo sreće je mogao u finale, a Denis Tomašević je u pojedinačnom meču krenuo odlično no padom koncentracije u trećoj seriji završio je na 28. mjestu.

Ekipno, Borna Petanjek, Denis Tomašević i Luka Štrebenac su kao šesta ekipa ušli u četvrtfinale, gdje su ih čekali domaćini Mađari, koje su pobijedili sa uvjerljivom razlikom 620,7 naspram 617,2. U polufinalu se borba vodila sa Talijanima - tko je prvi došao do 16 bodova išao je u borbu za zlatnu medalju, a naši mladi reprezentativci su i tu imali bolju koncentraciju te pobijedili 17:13. To im je dalo mogućnost borbe za zlato sa Rusima no snage je ponestalo te su Rusi odnijeli pobjedu.

M. Podrug

 

 

Pročitano 1138 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr