Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 21 Ožujak 2018 14:17

Rukometaši RK Solin za djecu s Down sindromom

Dječaci iz Rukometnog kluba Solin, u nedjelju 25. ožujka u sportskoj dvorani na Bilankuši igraju drugoligaške utakmice u čast djece i odraslih s Down Sindromom. Zanimljivost je što će se utakmice igrati u šarenim čarapama!

Šarenim čarapama mali solinski rukometaši, rođeni volonteri, će poručiti svima da se brinemo, da razumijemo i poštujemo prava osoba s Down sindromom. Djece s Down sindromom su itekako vesela, puna ljubavi i zbog toga što su upravo Down djeca oni su nešto najposebniije! – poručuju mali, ali veliki volonteri, rukometaši RK Solin

down rk solin

Zašto šarene čarape? Naime, prvi dan proljeća 21. ožujka obilježava se kao Svjetski dan sindroma Down. Taj datum (21/3) predstavlja 3 kopije kromosoma 21, koji je jedinstven za osobe s Down sindromom, a simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Naravno, čarape moraju biti vesele, šarene, upravo kakva su djeca s Down sindormom.

Također, roditelji i djeca iz RK Solin organiziraju humanitarni štand i druženje djece i volontera iz Udruge Sindrom Down 21 iz Splita.

Ono što je važno je da dođete u nedjelju u sportsku dvoranu Bilankuša i date potporu malim solinskim rukometašima, a utakmice počinju u 10 i 12 sati.

Od 16 sati djeca iz RK Solin odlaze u Joker Centar gdje će također volontirati na štandu Udruge Sindrom Down 21.

 

 

Pročitano 1393 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr