Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Prijave za upis u vojnu evidenciju

Ministarstvo obrane pozvalo je muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u područne odsjeke za poslove obrane, prema mjestu prebivališta.

Iz MORH-a ističu kako je riječ o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine - muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja te članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju potražite na poveznici:

https://www.morh.hr/hr/karijera-u-morh-u/ostalo/upisi-u-vojnu-evidenciju.html

 

 

Pročitano 686 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr