Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 12 Travanj 2018 11:52

Nova generacije Steora pametne klupe na solinskoj promenadi

Nova generacije Steora pametne klupe na solinskoj promenadi Foto: Jakov TEKLIĆ

Pametna klupa Steora osim za sjedenje, odmor, može puniti mobitele i omogućava korištenje Interneta, ali sadrži još mnoštvo drugih mogućnosti.

Da se podsjetimo prva solarna klupa mladog solinskog inovatora Ivana Mrvoša postavljena još 2015. godine na ulazu u Gradsku upravu Solin. No, na solinskoj promenadi uz rijeku Jadro postavljena je nova generacija Steora pametne klupa. Nova generacija Steora je i više funkcionalna klupa koja u sebi ima niz mogućnosti, osim što je namijenjena za sjedenje i odmor, omogućava bežično punjenje i uz pomoć 2 USB priključka punjenje mobitela ili drugih uređaja, besplatno spajanje na Internet, a ima vlastito ambijentalno osvjetljenje te energiju prikuplja pomoću solarnih panela koji se tijekom vrućih dana hlade ugrađenim ventilatorima.

Steora ima ugrađene senzore koji prikupljaju i različite informacije, od vremenskih uvjeta, broja korisnika i stanje sustava (Senzori: Temperatura (-45°C, + 60°C), Vlažnost (0% Œ 100%), Brojač punjenja uređaja (USB i bežično) , mjerilo proizvodnje i potrošnje energije. Brojač spajanja na Wi-Fi i potrošnje podataka, Status baterije, Senzor kiše – isključuje klupu u slučaju kiše, Senzor sustava – nadzire svaki uređaj unutar klupe).
Posebno razvijen kontroler može proizvesti do 30% više energije u odnosu na druge proizvode. U zimskim danima povezanim senzorima nadzire vremenske uvjete te isključuje klupu u slučaju lošeg vremena.

Ukratko, svojim jednostavnim dizajnom Steora donosi notu modernog dizajna u javne prostore, pritom pružajući funkcionalnosti poput Wi-Fi hotspota i punjenja pametnih uređaja.
Pametna klupa koja je osvojila svijet mladog Solinjanina i izumitelja Ivana Mrvoša, osvojila je mnoge nagrade za inovativnost i pronašla svoje mjesto po gradovima u Hrvatskoj kao i u svijetu.
Postavljanje Steora pametne klupe u centru grada financirao je Grad Solin.

O samim tehničkim specifikacijama Steora pametne klupe možete vidjeti pod linkom https://www.include.eu/hr/steora/

 

 

Pročitano 2173 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr