Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 16 Travanj 2018 07:16

RUKOMET: Mlade Vranjičanke peti put najbolje u Hrvatskoj

RUKOMET: Mlade Vranjičanke peti put najbolje u Hrvatskoj Mlađe kadetkinje Petason-Vranjica peti put najbolje u Hrvatskoj

Mlađe kadetkinje Petason-Vranjica izvrsne na PH u Umagu

Mlađe kadetkinje Petason-Vranjica, su peti put uzastopno prvakinje Hrvatske, a naslov su osvojile na završnici u Umagu, 6. i 7. travnja 2018. Zaista je to rijetkost u rukometnom sportu. Svojim igrama su dostojno prezentirale Klub i grad Solin. Svi treneri priznali su da se radi o izvrsnoj generaciji, koja je posložena u svim segmentima. Počevši od uprave kluba na čelu sa Željkom Ljubičićem, tajnikom Antom Božićem, trenericama Suzanom Ćoko Vulikić i Anitom Božić, tehnikom Ivicom Jakšićem i samih igračica.

Na turniru nisu pretrpjele poraz, dobila su četiri utakmice i jednu odigrali neodlučno, što je rijetkost. Talent, igra i psiha su došle do izražaja. Konstantno na ovim prvenstvima Vranjičanke su proglašavane najboljim igračicama. Ana Buljan četvrti put, Anđela Maloća jednom, Margareta Škarić je uvijek bila najbolja lijevo krilo ili obrambena igračica, Ana Mrkonjkić je po drugi put najbolja golmanica a jednom je Ana Jerković bila najbolja obrambena igračica. Trenerica Suzana Ćoko Vulikić je peti put proglašena najboljom trenericom prvenstva.
Finale: Lokomotiva – Petason Vranjic 14:16 (7:9)

kadetkinje.proslava 2018

Prvi gol u borbi za zlato upisala je Lucija Krezo u trećoj minuti za vodstvo Lokomotive, a Bruna Zrnić u sljedećem napadu podiže za 2:0. Margarita Škarić u šestoj minuti smanjuje na 2:1. Na polovici prvog dijela Lokomotiva vodi 5:3, ali Vranjic u sljedećoj minuti i pol uspijeva poravnati, 5:5. U nastavku poluvremena redaju se nova izjednačenja i mijenjaju se vodstva, a Vranjic na odmor odlazi s prednosti, 7:9. Igračice Vranjica furiozno su se krenule u drugo poluvrijeme i u prvih pet minuta zaredale četiri gola, 8:13. Na polovici drugog dijela imaju 9:15, a Lokomotivi akcije ne rezultiraju loptom u suparničkoj mreži. Vranjic uvjerljivo odnosi pobjedu i zlato rezultatom 14:16. Vranjic je predvodila Mila Tonković sa pet pogodaka, a najefikasnija u redovima Lokomotive bila je Lucija Krezo s osam golova. U utakmici za treće mjesto Zamet je savladao Sesvete, 23:15.

Za ŽRK Vranjic, mlađe kadetkinje igrale su: Ana Mrkonjić, Paula Smajić,Antea Šolić, Dora Kalajžić, Ivana Buljan, Margarita Škarić, Hana Velagić, Mia Radmilo, Anđela Maloća, Vana Bešker, Ana Buljan, Mila Tonković, Samanta Adamović, Ana Jerković i Jelena Čaljkušić. Trenerica: Suzana Ćoko Vulikić.

Nadamo se da će ove igračice ostati na okupu više godina i uči ponovno u elitni razred, gdje bi mogle biti u samom vrhu hrvatskog rukometa. Najlošije će biti ako klub neće moći pratiti njihov razvoj i otići će u druge klubove. Stoga se mole svi koji mogu doprinijeti razvoju ovih rukometašica, da pomognu, i time u Solinu ćemo u budućnosti gledati vrhunski rukomet.

Miro Podrug

 

 

 

Pročitano 1066 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr