Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Kreću poticaji za građane za kupnju eko vozila

Od sutra, srijede, 25. travnja 2018. ponovo kreće poticaj za građane za kupnju eko vozila.

Poticaji koje će građani dobivati putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosit će do 40% cijene vozila.

Kretat će se do 80 tisuća kuna za električne automobile, 40 tisuća za plug-in hibride automobile, uz uvjet da im je emisija CO2 manja od 50 g/km.

Kupnja električnih skutera, motocikala i četverocikala na struju poticat će se do 20 tisuća kuna, dok će za električne bicikle biti dostupno do 5 tisuća kuna Fondovih poticaja.

Procedura subvencioniranja je jednostavna – Fondu treba elektronički dostaviti ispunjeni i vlastoručno potpisati prijavni obrazac koji će se od srijede od 10 sati moći preuzeti na web stanici Fonda, presliku osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu. Zahtjevi će se razmatrati kronološki, prema datumu i vremenu zaprimanja zahtjeva. Sufinanciraju se samo nova motorna vozila koja u trenutku unosa, uvoza ili prodaje u Republici Hrvatskoj ili ranije, nisu bila registrirana, a u slučaju električnog bicikla da nije ranije bilo korišteno.

Dakle, ako razmišljate o nabavi e-vozila, budite spremni s ponudom već sutra u 10 sati, popunite zahtjev i odmah na poštu, preporučeno šaljite prijavu Fondu!

Sve detalje možete pronaći na slijedećem linku: http://www.fzoeu.hr/hr/novosti/od_srijede_gradani_ponovno_mogu_racunati_na_poticaje_fonda_za_kupnju_eko_vozila/

 

 

Pročitano 974 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr