Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 11:25

Mnoštvo događanja za djecu i roditelje tijekom svibnja u Solinu-Mjesec svibanj, mjesec obitelji

Kroz svibanj Koordinacijski odbor Grada Solina prijatelja djece i obitelji već tradicionalno provodi Mjesec svibanj, mjesec obitelji u povodu 15. svibnja, Međunarodnog dana obitelji.

Tako se već četvrtu godinu za redom, a zbog velike zainteresiranosti, u suradnji Grada Solina s Klubom trudnica i roditelja Split - Podružnica Solin provodi besplatna predavanja za buduće majke pod nazivom Znanjem do poroda bez straha, kako bi spremne i s osmijehom na licu dočekale porod i prve dane roditeljstva. Predavanja će se održati u Gradskoj vijećnici Grada Solina (Gradska uprava, Stjepana Radića 42) i u prostorijama KUD-a Salona PPC, II.kat.
Predavanja pod nazivom Njega novorođenčeta, Disanje i relaksacija na porodu, Trudnoća i porod, Ispravno nošenje djece i Dojenje provodi se u suradnji solinskih liječnika i patronažni sestra Doma zdravlja Solin i fizioterapeuta s područja gradova Solina i Splita u vremenu od 7. do 11. svibnja 2018..

U Centru za djecu, mlade i obitelj počinju besplatne motivacijske radionice za roditelje prva radionica održat će se 2. svibnja s početkom u 19 sati pod nazivom „Kako potaknuti dijete na učenje“ koju će voditi pedagoginja Zvjezdana Atlaga. U srijedu 9. svibnja, isto s početkom u 19 sati održat će se radionica na temu roditeljske sigurnosti na Internetu.

U svibnju se tradicionalno, a u organizaciji DV Cvrčka organizira Dječja olimpijada na stadionu NK Solin. Na Dječjoj olimpijadi sudjelovat će djeca iz solinskih vrtića, ali i djeca s područja Klisa, Muća, Prugova, Dugopolja koja pohađaju vrtiće koji pripadaju DV Cvrčku te djeca iz šest privatnih vrtića s područja grada Solina.
Djevojčice i dječaci natjecat će se u pet disciplina: nogomet, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, skok u dalj i u bacanje loptice. Dječja olimpijada će se održati 10. svibnja s početkom u 18 sati.

U subotu 12. svibnja rezervirana je za solinske izviđače, Odreda izviđača Posejdon i Salonu. Izviđači će nas podsjetiti na stare i zaboravljene igre u kojima će sudjelovati i roditelji i djeca.

Istog dana 12. svibnja provodite će se od 10 do 13 sati u gradskom parku na Širini akcija s ciljem promicanja zdravih stilova života, a sve u sklopu Programa „Živjeti zdravo“.

Uoči samog Međunarodnog dana obitelji učenici solinskih osmoljetki poklanjat će pedijatrijsku ordinaciju solinskog Doma zdravlja. Mali Solinjani su na inicijativu Dječjeg vijeća Grada Solina pokrenuli humanitarnu akciju za ljepši i veselijih boravak mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja.
Riječ o Akciji prikupljanja slikovnica i plastičnih igračaka, koje su osmoškolci "prerasli". Dobro očuvane slikovnice i igračke u solinskoj ordinaciji će ponovo oživjeti u rukama naših mališana, a i sam boravak u čekaonici pedijatrijske ordinacije bit će im zanimljiviji!

Sredinom mjeseca svibnja, točnije na sam Međunarodni dan obitelji, 15. svibnja 2018., također u suradnji s Klubom trudnica i roditelja Split Podružnica Solin odigrat će se kazališne predstave za one najmlađe grada, djecu osnovnoškolske dobi. (Predstave su rezervirane za učenike od 1. do 4. razreda)

Četvrtak 17. svibnja i petak 18. svibnja rezervirani su za astronomiju. Naime, Astronomski centar Salona i njihovi prijatelji iz Zvjezdanog sela Mosor omogućit će mladima Solina promatranje noćnog neba i predavanje o astronomiji, i to sve u samom centru Solina, u predivnom ambijentu stare Gradine i na Gospinom otoku. Svi ste pozvani!

Istog dana u Centru za djecu, mlade i obitelj s početkom u 18 sati organizira se turnir u društvenim igrama, a pobjedniku i drugoplasiranom će biti osigurana simbolična nagrada.

Također u suorganizaciji Grada Solina i DV Cvrčak Solin organiziraju se Dani DV Cvrčak Solin. Tako će se po danima održati predstave za roditelje čija djeca pohađaju određen vrtić i to redom:
Ponedjeljak 21. 5. – DV Maslačak, Dugopolje, Dom kulture u 10.00 sati
Utorak 22. 5. – DV Krijesnica, Kučine, Dom kulture u 18.00 sati
Srijeda 23. 5. – DV Maslina, Mravince, Dom kulture u 18.00 sati
Ponedjeljak, 28. 5. – DV Pinokio, Muć, Dom kulture u 18.00 sati
Utorak, 29. 5. – DV Sv. Roko, Klis, Dom kulture u 19.00 sati
Srijeda, 30. 5. – DV Sv. Ante, Prugovo, prostorije vrtića u 18.00 sati

Nadalje, DV Cvrčak organizira u četvrtak i petak, 24. i 25. svibnja, nastupe, radionice za djecu i roditelje i izložbe dječjih radova i to u 18.00 sati održat će se nastupi djece DV Cvrčak u Domu kulture Zvonimir, dok će se u prostorijama KUD-a Salona (PPC, II.kat) s početkom u 19.00 sati održati radionice za djecu i roditelje te izložba dječjih radova.

U Galeriji Doma kulture Zvonimir u utorak 22. svibnja, a u organizaciji Koordinacijskog odbora Grad Solin prijatelj djece održat će se predavanje za sve zainteresirane roditelje, logopedice DV Cvrčak Ane Viđak, istog dana održat će se i predavanje vezano za ulogu asistenata u nastavi kao ključni preduvjet za uspješnu inkluziju djece s teškoćama u razvoju.

Istog dana (22. svibnja) u Centru za djecu, mlade i obitelj (PPC, I.kat) s početkom u 18 sati održat će se keativna radionica na temu "Kreativnošću protiv vršnjačkog nasilja".

U srijedu 23. svibnja, također u Galeriji Doma kulture Zvonimir, održat će predavanje o mladenačkoj ovisnosti. Predavanje će održati Željko Ključević, dr.med. spec. psihijatrije, voditelj Službe za mentalno zdravlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

U subotu 26. svibnja u povodu Svjetskog dana nepušenja, a u sklopu Programa Živjeti zdravo organiziraju se sportske aktivnosti u gradskom parku na Širini.

Kako nam se bliži ljeto, krajem svibnja održat će se i tradicionalna biciklijada solinskim osmoškolaca u organizaciji Dječjeg vijeća grada Solina pod nazivom Šušur na dva kola.

rb

 

 

Pročitano 1980 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr