Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Povodom Sv. Florijan nagrađeni najbolji solinski vatrogasci

Martin Slišković iz DVD-a Solin i Mateo Mikelić iz DVD-a Vranjic najbolji su solinski vatrogasci

U četvrtak 3. svibnja gradonačelnik Dalibor Ninčević, zamjenici gradonačelnika Ivica Rakušić i Tihomir Bečko te pročelnik Upravnog odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić upriličili su prijam za predstavnike DVD-ova Vatrogasne zajednice grada Solina u povodu Svetoga Florijana, njihovoga zaštitnika.

- Grad Solin kroz Proračun izdvaja sredstva za solinska vatrogasna društva, a od ove godine ona su i povećana. U planu nam je pripomoći u kupnji šumskog navalnog vozila za oba vatrogasna društva - kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao - To je najmanje što možemo učiniti za naše vatrogasce koji su nam uvijek na raspolaganju.
Gradonačelnik Ninčević čestitajući i uručujući zasluženu nagradu i priznanje Martinu i Mateu, kao prvima među jednakima, zahvalio se svim vatrogascima na ljubavi, požrtvovnosti i doprinosu koji ulažu tijekom cijele godine, posebno u požarnoj sezoni u zaštiti od požara i drugih elementarnih nepogoda.

Nazočnima se obratio i zamjenik gradonačelnika Tihomir Bečko koji je naveo kako su solinski vatrogasci okosnica Civilne zaštite grada Solina – Vaša pripremljenost i organiziranost je na zavidnoj razini – kazao je zamjenik Bečko.

Prigodom Svetoga Florijana priznanja i novčane nagrade u iznosu po 2500 kuna, pripali su Martinu Sliškoviću iz DVD-a Solin i Mateu Mikeliću iz DVD-a Vranjic.

Vatrogasac Mateo Mikelić ima 25 godinu, a od svoje 18 godine aktivan je vatrogasac, a od svoje 14 godine član je DVD Vranjic.
Vatrogasac DVD Solin Martin Slišković ima 21 godina i od svoje 10 godine vezan je uz vatrogastvo, a djelovao je kao i član Vatrogasne mladeži DVD Solin

Uz Sliškovića i Mikelića prijemu su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice grada Solina Nikola Perajica, Marijo Kodžoman zapovjednik DVD Solin i predsjednik DVD Solin Mario Matijaš.

U petak 4. svibnja, na sam dan sv. Florijana, s početkom u 18 sati održat će se sveta misa u crkvi sv. Martina u Vranjicu, nakon čega će se održati tradicionalni vatrogasni mimohod solinskim ulicama.

R. Bućan

 

 

Pročitano 1047 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr