Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Splitsko - dalmatinska županija predstavila paket poticaja i subvencija za poduzetnike

Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je 35 milijuna kuna za poticajne mjere za razvoj gospodarstva. Radi se o 22 mjere podijeljene u tri kategorije: poduzetništvo, poljoprivreda i ruralni razvoj te energetika i inovacije. Očekuje se da će se na natječaje prijaviti između 800 i 900 ljudi, a župan Blaženko Boban predstavio je mjere za poduzetništvo kroz koje je osigurano 11,5 milijuna kuna.

Natječaj za program potpore osnivanja malog gospodarstva otvoren je do 15. svibnja i kroz njega je osigurano 2 milijuna kuna. Dodatne bodove dobit će korisnici izvan Splita, stariji od 50 godina, korisnici čiji je većinski vlasnik osoba s invaliditetom, žene poduzetnice i tradicijski obrti.

Dok se ne potroši 6,5 milijuna kuna kreditirat će se malo i srednje poduzetništvo. Ugovori su potpisani s 12 banaka, povrat je u roku od 12 godina, a kamata iznosi 0,7 do 1,2 posto. Idući tjedan objavit će se natječaj kroz koji je osigurano 900 tisuća kuna za jačanje poduzetničkih kompetencija, a dva milijuna kuna osigurano je i za poticanje gospodarskih zona.

Više informacija na www.dalmacija.hr

 

 

Pročitano 568 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr