Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 17 Svibanj 2018 06:59

NK SOLIN: Uspješna sezona Škole nogometa Tonći Boban - Bebi

NK SOLIN: Uspješna sezona Škole nogometa Tonći Boban - Bebi Mario Jaman i Ante Boban

Mladi Solinjani i slijedeće sezone u 1.HNL

Solinski pionir Moreno Vuškovoć hrvatski reprezentativac

 Tmurni su oblaci ovih dana nad klupskim prostorijama na Jadru, seniori „Plavih s Jadra“ nalaze se u teškoj borbi za opstanak u drugoligaškom društvu, no u omladinskoj školi „Tonći Boban – Bebi“ situacija je drastično drugačija i znatno pozitivnija. Nakon vrlo uspješne sezone, koja polako ide svom kraju popričali smo sa voditeljem omladinske škole, magistrom kineziologije Antom Bobanom, te zatražili od njega da nam analizira uspješnu sezonu 1017./2018.
- Ove sezone naš klub sudjeluje u različitim natjecanjima u deset različitih kategorija, no kao primarni cilj postavili smo opstanak u 1.HNL pionira i kadeta u kojoj se ove godine po prvi put natječemo. Taj najzahtjevniji zadatak smo mogu kazati nekoliko kola prije kraja prvenstva sa 90 posto sigurnosti obavili. Čeka nas još šest utakmica do kraja natjecanja u 1.HNL i kako stvari stoje i slijedeće sezone igrat ćemo u prvoligaškom društvu! Pioniri pod vodstvom iskusnog višegodišnjeg trenera u našem klubu Ognjena Majdova nalaze se trenutno na diobi sedmog mjesta prvoligaške ljestvice, moreno vuskovic repkau15od 16 ekipa, imamo 37 bodova koliko i Rijeka a nalazimo se ispred Osijeka, Slaven Belupa itd. Kadeti, koje u drugom dijelu prvenstva sezone vodi Mladen Jurić trgnuli se u nastavku prvenstva, te se nalaze na 14. mjestu, sa 10 bodova više od posljednjeg Zadra – zadovoljno će Ante Boban, te naglasio u uspjeh juniora:
- Juniori su također osvojili županijski kup pobjedom nad GOŠK-om u finalu 1:0 i pobjedom nad Dugopoljem u polufinalu nakon jedanaesteraca.

Moreno Vušković član mlade hrvatske reprezentacije U15

Uz ove vrlo dobre rezultate još je jedna izvrsna vijest stigla u klub s Jadra, stožerni napadač, član ekipe starijih pionira, Moreno Vušković, 2003.godište, koji je ove sezone u 1.HNL pionira postigao do sada čak 23 golova pozvan je U-15 hrvatsku reprezentaciju, te je tako Solin nakon dugo vremena dobio reprezentativca što potvrđuje dobar rad i iskorak više.
Zapažene rezultate ostvaruju i one najmlađe kategorije kluba,….
- Vrijedi kazati i da su naše mlađe kategorije samo u posljednjih mjesec dana sa različitih međunarodnih turnira po Dalmaciji i susjednoj BiH donijeli čak osam različitih pehara, sa turnira kao što su Dalmatinko kup, Prvi Koraci, Postire, itd.

Kakvi su vam planovi za slijedeću sezonu?
- Već sam istaknuo da igramo i slijedeće sezone u 1.HNL pionira i kadeta, te već sada radimo planove za dopunske selekcije, razmišljamo o pojačanjima, tražimo djecu koja udovoljavaju kriterijima 1.HNL u godištima 2002., 2004., ali i 2005. I 2006. za bližu budućnost. Znači upis i selekcije su svakodnevnica. Konstantno pomlađujemo trenerski kadar i mislimo o budućnosti i razvoju kako naše djece tako i naših trenera te od ove sezone imamo i mladog trenera vratara Hrvoja Višića kao i mladog kondicijskog trenera Tonija Katića – veli Ante Boban, te na neki način poziva mlade talente i nogometne zaljubljenike:
- Već sada vršimo upise novih članova u sva mlađa godišta pa i ovom prigodom pozivam svu djecu rođenu od 2006. do 2012. godišta pa i mlađe da nam se pridruže. Naravno uvijek nam je cilj i proizvodnja igrača za vlastiti seniorski kadar, te u generaciji 2000. vidim nekoliko vrlo potentnih i talentiranih mladića, koji će nadam se i među seniorima pokazati svoj potencijal, te dokazati da se s njim dobro i kvalitetno radilo kroz cijelo jedno desetljeće u našoj omladinskoj školi. Članovi Izvršnog odbora Kluba zaduženi se Omladinski pogon su Mario Jaman i Ivan Spajić.

Miro PODRUG

 

 

Pročitano 1795 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr