Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 14 Lipanj 2018 07:11

NK SOLIN – 2.HNL: Izvršni odbor povjerenje dao treneru kadeta

NK SOLIN – 2.HNL: Izvršni odbor povjerenje dao treneru kadeta Mladen Jurić s momčadi u Puli

Mladen Jurić novi trener Solina

Solinski nogometni drugoligaš u slijedeću sezonu ulazi s novim trenerom, jednoglasna je odluka Izvršnog odbora kluba održanog u utorak, 12. lipnja 2018. Uloga glavnog kormilara kluba s Jadra povjerena je Mladenu Juriću (51), Vranjičaninu sa splitskom adresom, koji je vodio kadete u elitnom hrvatskom nogometnom razredu. Zajedno s pionirima, koje vodi Ognjen Majdov izborili su i slijedeću sezonu igranje u 1.HNL za pionire i kadete.

mladen juric

- Odlučili smo se za trenera Mladena Jurića, koji je svoj rad potvrdio u našoj Školi nogometa vodeći u posljednjim sezonama uspješno kadete i juniore. On će predložiti svoje suradnike upravi kluba, prvog pomoćnika, trenera vratara i kondicijskog trenera. Početak priprema nije odlučen, jer se ne zna kada počinje novo prvenstvo. Procjene su da u našem pogonu ima igrača, koji mogu konkurirati za drugoligaško natjecanje – rekao je predsjednik kluba Zvonimir Grubišić, te je naglasio:
- Otvoreno je mjesto i za sportskog direktora, a želimo pravog profesionalca koji je bi objedinio stručni rad i sudjelovao u selekciji igrača.

Prisjetimo se, uoči posljednje prvenstvene utakmice sa Sesvetama bio je pomoćnik treneru Vjerenu Simuniću, kada su pobjedom izborili ostanak i deveto mjesto na kraju sezone. Solina klupa je bila veoma prometna u završnica prošle sezone, nakon odlaska trenera Mirka Labrovića, ulogu je preuzeo njegov pomoćnik Duje Tokić, nakratko tri kola, a zadnje kolo prvenstva je vodio Simunić, s kojim su tjedan poslije izgubili finale Županijskog kupa, uvjerljivo protiv Sloge u Mravincima.

U Solin nakon 18 godina u Hajduka!

Jurić se u Solin vratio nakon 18 godina rada s mlađim uzrastima splitskog Hajduka. Stoga rečenicu jednog roditelja treba zabilježiti – Njegovim otkazom Hajduk je Solinu napravio veliku uslugu! Nogometnu karijeru započeo u Hajduku do devetnaeste godine, slijedi osam godina u Splita, te tri u Njemačkoj, potom u Posušju, Zrinskom,…, Solinu, na kraju u 35-toj završava u Mravincima. Trenersku karijeru je započeo baš u Solinu, u sezoni 1997./98.
- U Solin sam došao na Vaš poziv iz Posušja, odigrao sam nekoliko utakmica i postao pomoćnik pok. Petru Kaliniću a zatim i Ivanu Poljaku. Nisam mogao odoljeti pozivu iz Hajduka i četiri godine sam radio selekciju najmlađih. Zatim sam do 2016. radio sa svim uzrastima. Uz dosta osvojenih turnira sa svim selekcijama Hajduka svakako je najvažnije osvajanje s kadetima Kup RH 2013., u kojoj su igrali Balić, Vlašić, Šimić, Vojković i drugi. Kao asistent Stipi Andrijaševiću osvojili smo s juniorima PH, za koje su igrali Pašalić, Tomičić, Lučić, Prskalo i drugi – rekao je Mladen Jurić, te je naglasio:

- Kadetsko Prvenstvo Hrvatske sa Solinom je kruna mog rada. Nadasve nakon što smo u paketu s pionirima izborili igranje u hrvatskoj eliti. Ovo smo ostvarili u težim uvjetima u svim segmentima ali uz puno rada i odricanja djece, uz domaće igrače došla su nekolicina odbačenih iz RNK Split, koji su potvrdili karakter i želju za dokazivanjima. U Solinu sam imao maksimalnu autonomiju u radu, plus poboljšanje uvjeta otvaranjem pomoćnog igrališta s umjetnom travom u Vranjicu, koje je doprinijelo kvalitetnijem radu – rekao je samozatajni mg. kineziologije Mladen Jurić, nositelj PRO i UEFA A licence, kojemu je ovo prvo samostalno vođenje seniorske momčadi.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1155 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr