Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Upriličen prijem za Hanu Perić i Luku Radovanovića

U četvrtak 5. srpnja 2018. gradonačelnik Grada Solina, Dalibor Ninčević i zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić upriličili su prijem za male, ali „velike“ učenike Osnovne škole kraljice Jelene, Luku Radovanovića i Hanu Perić.

Luka Radovanović je učenik sedmog razreda i dobitnik je ovogodišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a Hana je učenica trećeg razreda i osvojila je brončanu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike.

Prilikom preuzimanja nagrade Luka Ritz u Zagrebu, 12. lipnja nagrađeni Luka je tom prilikom rekao da pomaže drugima jer su ga tome učili od malena - Lijepo je dobiti ovu nagradu, ali ljepše je to što me svaki dan u školi i klubu prijatelji pitaju kako da se pridruže i pomognu drugima - te dodao - Prema drugima ponašam se onako kako bi želio da se prema meni ponašaju! Uz ove riječi nadodajemo jednu važnu informaciju, Luka uopće nije ni znao da je kandidiran za ovu nagradu od strane škole.
Luka osim što uspješno ispunjava školske obveze te pomaže drugima i volontira u Udruzi Sindrom Down 21, rukometaš je i RK Solin.

Devetogodišnja Hana učenica je trećeg razreda te je ujedno i polaznica Škole mentalne aritmetike Malac Genijalac u Splitu, a za odlazak na međunarodnu olimpijadu pripremala se samo četiri mjeseca te u konkurenciji od 1200 natjecatelja iz 15 europskih zemalja osvojila ovu vrijednu nagradu. Znajte Hani nije problem riješiti u 12 minuta 120 zadataka uz abakus.
Upitate li Hanu kako joj je u školi Malac Genijalac računati odgovara - Super mi je! Kroz igru razvijamo desnu stranu mozga. Mentalna aritmetika pomaže u razvijanju fotografskog pamćenja i poboljšava pažnju i koncentraciju - opisala je „jednostavno“ Hana, koja je usput rečeno, i Naj–čitač u školskoj knjižnici.

Uz Luku i Hanu prijemu su nazočili Lukina mama, Hanin tata, učiteljice iz OŠ kraljice Jelene Dubravka Mišadin (Hanina učiteljica) i profesorica Marijana Gudić (Lukina učiteljica) te ravnateljica Osnovne škole kraljice Jelene, Vesna Ružić.

Gradonačelnik Dalibor Ninčević čestitao je Hani i Luki na iznimnom uspjehu i kazao kako je na Gradu Solinu obaveza da im sa školom pomogne i omogući da nastave razvijati svoje izvanredne sposobnosti.

- Glede kotizacija za Hanina daljnja natjecanja, Grad će ih pokriti! – kazao je na samom početku gradonačelnik Ninčević - Osim prigodnih poklona Grad će financijski pomoći Osnovnoj školi kraljice Jelene u daljnjim programima. Također financijski ćemo pripomoći i Udruzi u kojoj Luka volontira te školi Malac Genijalac koju pohađa Hana – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Uz prigodne poklone za male ali „velike“ Hanu i Luku, neizbježna je bila i zajednička fotografija s jednog zaista ugodnog susreta!

rb

 

 

Pročitano 2071 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr