Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


U Solinu postavljen prvi zvučni semafor

Zahvaljujući Lions klubu „Salona“ i solinskom Crvenom križu u Solinu je početkom srpnja postavljeno šest zvučnih semafora koji slijepim i slabovidnim osobama omogućuju lakše i sigurnije kretanje prometnicama.

Od predsjednice Lions kluba „Salona“ Vjekoslave Žižić, koja je finalizirala ovu akciju, doznajemo kako su u dogovoru s Gradom Solinom spomenuti uređaji postavljeni na križanju Ulice kralja Zvonimira i Tuđmanove ulice, jednom od pješački najfrekventnijih raskrižja u gradu.

semafor slijepi vjekoslava

Inicijalna ideja za postavljanje zvučnih semafora krenula je prije pet godina kada je na čelu Lions kluba „Salona“ bio Željko Grubišić, a prva sredstva prikupljena su na humanitarnom koncertu Gorana Karana održanom u lipnju 2013.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 35 tisuća kuna od kojih je 20 tisuća osigurao Lions klub „Salona“, 10 tisuća Crveni križ Solin dok je tvrtka „Prvi treptač“ d.o.o. iz Splita, zadužena za provedbu radova, umanjila svoju ponudu za 5 tisuća kuna tako da je u konačnici projekt financiran s 30 tisuća kuna.

Svakako treba istaknuti i dvije humanitarne predstave umjetničke udruge Tvornica smijeha iz Zagreba, organizirane u ožujku ove godine, kojima su se odazvali i solinski osnovnoškolci, te štand second hand odjeće kojeg su članovi Lions kluba Salona organizirali u Splitu.

Želja nam je da se ovakvi uređaji postave i na drugim semaforima u gradu jer pružaju uistinu neizmjernu pomoć slijepim i slabovidnim osobama – poručila je Vjekoslava Žižić.

Marijana Batarelo - Jelavić

 

 

Pročitano 2076 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr