Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 08:07

Gradska knjižnica Solin: Traži se najbolja neobjavljena pjesma 2018.

U povodu Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Solin organizira 8. Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu 2018. na koji se mogu prijaviti autori stariji od 15 godina, s najviše tri neobjavljene pjesme.

Pjesma se smatra neobjavljenom ako nije javno izvođena, objavljena u tiskanom obliku, na internetu i društvenim mrežama, tema je slobodna, a rok za prijavu je do 31. listopada 2017. godine.
Svaku pjesmu treba potpisati zaporkom. Ukoliko se šalju dvije ili tri pjesme, obavezno ih treba potpisati istom zaporkom. Zaporka se sastoji od najmanje sedam znakova, a ispod zaporke treba navesti godinu rođenja. Iznad ili ispod pjesama se ne navode osobni podatci.

Pjesme trebaju biti ispisane na računalu, umnožene u četiri razdvojena primjerka.

Na posebnom dokumentu treba navesti ime i prezime i kontakt (kućnu, ili e-mail adresu, ili telefonski broj) te svoju zaporku. Dokument treba uložiti u manju omotnicu i zalijepiti je, a na omotnici navesti samo zaporku.

Umnožene primjerke pjesama i omotnicu s osobnim podatcima treba uložiti u veću omotnicu i poslati na adresu:

Gradska knjižnica Solin
„Natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu“
Zvonimirova 117d
21 210 Solin

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Karmen Borković (prof. filozofije i komparativne književnosti), Slavica Čilaš (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) i Zdravko Milišić (prof. hrvatskog jezika i književnosti i povijesti) izabrat će najbolje pjesme i dodijeliti prvu (1000kn), te drugu i treću nagradu (diploma i knjiga na dar).

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 15. studenog 2018. u 19 sati.

Najbolji radovi bit će objavljeni u mjesečniku Solinska kronika, u studentskom časopisu The Split Mind te na mrežnim stranicama Knjižnice, www.knjiznicasolin.hr.

Slanjem pjesama na Natječaj autori pristaju na moguću objavu pjesama prema izboru prosudbenog povjerenstva u zajedničkom zborniku u izdanju Gradske knjižnice Solin.

poezija2018

 

 

Pročitano 2161 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr