Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Najbolji policajac Grada Solina je Josip Milaković

Najbolji policajac Grada Solina je Josip Milaković Foto: Jakov Teklić

 U povodu blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, Grad Solin, već tradicionalno i to dvanaestu godinu, dodjeljuje nagradu Policajac-prijatelj zajednice koja je ove godine pripala Josipu Milakoviću, policajcu iz Policijske postaje Solin.

Uručujući nagradu i čestitajući nagrađenom Milakoviću, a kojem uz priznanje za Naj-policajca grada Solina za 2018. godine prati i simbolična novčana nagrada u iznosu od 2500 kuna, gradonačelnik Dalibor Ninčević je tom prilikom pohvalio izvrsnu suradnju sa svim djelatnicima PP Solin, a posebno na proteklim danima u prigodi blagdana Male Gospe i Dana grada te Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu, a koji su zahtijevali spremnost policijskih službenika i suradnju sa svim institucijama na području Grada.

- PP Solin svojim obuhvatom rada je jedna od većih policijskih postaja te je zbog toga za svaku pohvalu rad ljudstva kojih u PP Solina na ovom velikom području malen broj – rekao je gradonačelnik Ninčević.

- Policijska postaja Solin obuhvaća rad ne samo na područje Grada Solina, već i općina Klis, Dugopolje, Muć – kazao je načelnik PP Solin Petar Puljiz, koji je nadodao kako PP Solin spada u 3. kategoriju Policijskih postaja, što dovodi do manjeg broja djelatnika na terenu i u upravi, a po svim pokazateljima njeno je mjesto u 2. kategoriji s kojim bi dobila i povećan broj djelatnika. - Pohvalio bih suradnju s Gradskom upravom Solin, koja je na izuzetno visokom nivou - nastavio je načelnik Puljiz te naveo kako na području Grada Solina u statističkim pokazateljima bilježimo pad kriminaliteta i nasilja.

Gradonačelnik Ninčević je još nadodao kako uz proširenje ljudstva zgradi PP Solin na Bilankuši nužna i obnova – Svima nam je u interesu da zgrada koja je nekoć bila reprezentativna i u buduće bude takva – kazao je gradonačelnik te dodao – Iduće godine čeka nas obnova fasada zgrade, a Grad će financijski pripomoći i u njenom unutarnjem uređenju.

Nagrađeni policajac Josip Milaković, svoj posao obavlja veoma profesionalno kao policijski službenik primljen je u službu 1991. godine, a šef smjene, odnosno kako se prije navodilo, operativnog dežurstva je od 1993. godine u PP Solin. Ponosno ističe kako je sretno oženjen i otac dvoje odrasle djece, s obitelji živi u Solinu.

Josip Milaković je zahvalio svojim kolegama i Gradu Solinu, odnosno Vijeću za prevenciju kriminaliteta Grada Solina. – Zaista sam počašćen, lijepo je kada tvoje kolege prepoznaju tvoj rad, ovo javno priznanje nisam dobio samo ja, već i moje kolege, jer bez njihove suradnje ne bih ni dobio ovu nagradu. Mi smo povezani kao karike u jednom slijedu rada i poštovanja. Radimo svoj posao sa srcem, a ovo priznanje ide na adresu cijele naše Policijske postaje – kazao je Milaković.

Samoj dodjeli nagrade nazočili su i policijski službenici PP Solin, zamjenik načelnika Anton Milanović i vođa sektora PP Solin Marin Župa.

R. Bućan

 

 

Pročitano 2880 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr