Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Grad Solin produžio rok za prijavu na natječaj za zapošljavanje kroz projekt „Solin za sve!“

Grad Solin je odlučio produžiti rok za zaprimanje prijava žena zainteresiranih za zapošljavanje kroz EU projekt „Solin za sve!“ do četvrtka, 04. listopada. Traži se 15 teže zapošljivih žena koje bi se kroz podršku i potporu u kućanstvu brinule o 60 korisnika. Predviđeno trajanje radnog odnosa je dvije godine a probni rok je tri mjeseca. Vrijednost projekta, kojeg Grad provodi s Centrom za socijalnu skrb, podružnica Solin, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Split, ispostava Solin i Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete“ Solin te Društvom multiple-skleroze Split je 2,7 milijuna kuna i u cjelokupnom iznosu se financira sredstvima EU.

Projekt je namijenjen starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnom položaju kao što su osobe s invaliditetom, osobe s mentalnom retardacijom, kronični bolesnici i slično neovisno o starosnoj dobi, kojima je potrebna potpora i podrška u svakodnevnom životu, a žive na području grada Solina. Uvjet da usluga potpore i podrške nije osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora.

Podrška uključuje pomoć u nabavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri održavanju osobne higijene, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (plaćanje računa, dostava pomagala, naručivanje i pratnja kod liječnika i slično), pružanje podrške kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Žene koje se žele javiti na natječaj svoju molbu i životopis moraju dostaviti osobno ili poštom na adresu „Grad Solin, Stjepana Radića 42, 21210 Solin, s napomenom „Za natječaj- SOLIN ZA SVE! , a iz Grada pozivaju i potencijalne korisnike ovakvog vida pomoći da im se jave i iskažu interes za sudjelovanje u projektu.

 

 

 

Pročitano 1283 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr