Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


PREDSTAVNICI HRVATSKE ZAJEDNICE UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA U POSJETU SOLINU

PREDSTAVNICI HRVATSKE ZAJEDNICE UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA U POSJETU SOLINU Foto: Marijana Batarelo Jelavić

Solin su u srijedu 26. rujna posjetili predstavnici Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskoga rata sudionici 21. sjednice Izvještajnog sabora netom održanog u Splitu.

Članovi Zajednice svoj su posjet Solinu započeli polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima pored Gospina otoka. Potom ih je u ime Grada Solina i gradonačelnika Dalibora Ninčevića pozdravio pročelnik Odjela za javne djelatnosti Darko Bilandžić koji se tom prilikom osvrnuo na velik broj dobrovoljaca s područja našeg grada koji su dali svoj doprinos Domovinskom ratu, a posebno je istaknuo žrtvu svih hrvatskih branitelja zaslužnih za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskoga rata okuplja 43 udruge s područja cijele Hrvatske, a prema riječima predsjednice Zajednice Lucije Kober, osnovni cilj njihova djelovanja je čuvanje uspomene na poginule branitelje i prenošenje istine o Domovinskom ratu na mlade naraštaje.

Naš je rat pogodio na najsuroviji način, jer kad ti ubiju dijete ubiju ti i budućnost. Smisao našeg življenja je očuvanje uspomene na našu djecu, ali i nastojanje da nakon našeg odlaska mladi ljudi nastave njegovati sjećanje na njihovu žrtvu – kazala je Lucija Kober.

Predsjednik solinske Udruge roditelja poginulih branitelja Dalibor Celebić pozvao je članove Zajednice u kratki obilazak Solina, a njihov posjet gradu uz Jadro zaključen je sudjelovanjem u svetoj misi koju je u crkvi Gospe od otoka predvodio novi župni vikar don Stanko Kačunić.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ

 

 

Pročitano 822 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr