Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Održani Regionalni dani EU fondova u Solinu

Održani Regionalni dani EU fondova u Solinu Foto: Jakov Teklić

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Solinom u četvrtak 27. rujna 2018. organiziralo je informativno-edukativnu manifestaciju s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije u Teatrinu Gardske knjižnice Solin.

Regionalne dane EU fondova pozdravnim govorom otvorio je Dalibor Ninčević, gradonačelnik Grada Solina i državni tajnik Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Velimir Žunac.

Nakon samog pozdravnog uvoda otvorena je panel diskusija pod nazivom Razvoj Splitsko-dalmatinske županije kroz EU fondove na kojoj su sudjelovali zamjenik gradonačelnika grada Solina Ivica Rakušić, Jelena Pavičić, voditeljica Odjela za odabir projekata i financijsko upravljanje u Ministarstvu turizma, Jozo Sarač, v.d. Ravnatelj pri JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ te Marija Stupalo kao predstavnik poduzetnika iz solinske tvrtke Salona Var.

Nastavno na panel diskusiju uslijedilo je stručno predavanja pod nazivom EU fondovi kao mogućnost financiranja na kojima su se predstavili aktualni i budući natječaji u području turizma te novi financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a za ruralni razvoj. Velikom broju zainteresiranih u solinskom Teatrinu se pojasnilo na koji način se stvaraju najčešće pogreške prilikom predaje projektne prijave i kakva je procedura provedbe projekta.

U Solinu kao osmom gradu po redu, domaćinu ove manifestacije održana je interaktivna radionica pod nazivom Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova? na kojoj su svi prisutni imali priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici su se prolazili uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, a potom su se pokazali načini kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Radionicu je vodio Boris Pekić, savjetnik za financije i EU fondove te direktor tvrtke UHY Savjetovanje.

Događanje Regionalni dani EU fondova namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj organizirao je ovo informativno-edukativna događanje, Solin je izabran kao osmi domaćin od ukupnog broja 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu
Više informacija na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

rb

 

 

Pročitano 1161 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr