Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Dolazi nam “Dalmacija Ultra Trail” utrka!

Za desetak dana, od 19. listopada do 21. listopada 2018., održat će se treće izdanje “Dalmacija Ultra Trail” utrke koja će i ove godine imati 4 dužinske kategorije i to: 

-Sky DUT (158,1 km / +6910 m),
-Mountain DUT (102,1 km / +4376 m),
-Sea DUT (52,6 km / +2326 m) te
-River DUT (20 km / +782 m).

Najduža utrka starta u petak, 19. listopada s početkom u 14:00 sati iz Omiša te prelazi kroz Jesenica, Žrnovnice, Solina, Kaštel Sućurca, Klisa, Sitno Gornjeg, Gata, Zadvarja, Baške Vode sa ciljem u Omišu.

Mountain DUT starta iz Klisa (20. listopada 2018. u ponoć) te prati dugu stazu sa ciljem u Omišu.

Sea DUT će startati 20. listopada u 09:00 sati iz Makarske sa ciljem u Omišu, dok će River DUT startati 20.10. u 13:00 sati iz Dugog Rata preko Gata do cilja u Omišu.

Također u nedjelju sa početkom u 11:00 sati održat će se i dječja utrka od 1 km na omiškoj gradskoj plaži. Nakon te utrke slijedi dodjela nagrada za sve utrke, kao i dodjele nagrada najboljima na ovogodišnjoj Dalmatinskoj Trail ligi.

Velika novost ove godine jest da je utrka Sea DUT ujedno i prvenstvo Hrvatske u trail trčanju te će najbolji plasirani naši trkači biti odabrani za svjetsko prvenstvo u trail trčanju u Portugalu, sljedeće godine u šestom mjesecu.

Da je ove godine veliki interes za DUT, govori i brojka od već 750 plaćenih startnina, a za ovakvu jednu internacionalnu utrku koja se proteže na stotinama kilometara, treba nam pomoć volontera. Ovim putem molimo sve one koji na bilo koji način žele pomoći u organizaciji (čišćenje i označavanje staza, pomoć na okrepnim stanicama i kontrolnim točkama, sigurnost na cestovnim prijelazima, ispomoć na prijavama, pomoć na startu/cilju utrka, logistička pomoć ili bilo koja druga pomoć koja može pridonijeti ovoj organizaciji) da se prijave pod LINKOM

Za sve volontere osiguran je lijepi poklon-paket gdje će dobiti uspomenu na ovogodišnje izdanje DUT-a, ali i neprocjenjivo zadovoljstvo koje vam ostane nakon ove utrke znajući da ste upravo vi pridonijeli ostvarenju jednog ovog velikog projekta!

Ante Bubić

 

 

Pročitano 870 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr