Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 11 Listopad 2018 07:26

STRELJAŠTVO - SKEET: Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević primio strijelce iz SU Mravince i SK Voljak

STRELJAŠTVO - SKEET: Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević primio strijelce iz SU Mravince i SK Voljak Foto: Miro Podrug

Petru Vuletiću prvenstvo i Kup RH

Gradonačelnik i dogradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i Ivica Rakušić primili su Petra Vuletića i Pavu Gančevića predstavnike Streljačke udruge Mravince i njihovog trenera Damira Katića, člana Streljačkog kluba Voljak iz Solina. Mravinčanin Petar Vuletić je ove godine osvojio dvostruku krunu, državni je prvak i osvajač Kupa RH u gađanju na leteće mete disciplina skeet. Njegov trener Damir Katić je ujedno član ekipnog viceprvaka Hrvatske solinskog Voljaka, koji su nakon 15 godina suverenog vladanja državni naslov prepustili Dubrovniku
Gradonačelnik Ninčević je istakao kako je tradicionalno primao prvake Voljaka a sada je tu čast preuzeo pojedinačni prvak i pobjednik Kupa Hrvatske Peta Vuletić član SU Mravince. Naime, strijelci Voljaka, Goran Podrug, Damir Katić i Miroslav Šakić su ekipni viceprvaci RH, dok je Damir Katić osvojio pojedinačno drugo mjesto. Svi ovi rezultati su simbioza između ova dva solinska gradska kluba, te je čestitao Petru i Damiru na rezultatima i uspješnoj suradnji.

Sve čestitke solinskim strijelcima jer su na ponos svom gradu Solinu

Damir Katić, koji se zahvalio za prijem i istakao uspjehe ova dva solinska kluba:
– Zahvaljujemo Gradu Solinu na potpori, jer svaki hitac košta 2,5 kuna plus oprema, a na treningu pojedinac ispuca preko 100 meta. Proširenjem streljane u Svetom Kaji osigurali smo nove uvjeta za četiri discipline, skeet i trap odnosno za lovački trap i lovački parkur. Otvaranjem ovih sadržaja dobili smo prvu streljanu u Dalmaciji, koja ima sve uvjete da se proglasi streljačkim centrom. Upravo zbog svega navedenoga ovi rezultati ne bi bili mogući bez adekvatnih uvjeta za rad i treniranje. Naš cilj je poznat, uz državna prvenstva krenuti u pohod na europske naslove i olimpijske kvote. Petar je s 25 godina mlad za ovaj sport i ima sve uvjete da prestigne višestrukog prvaka Hrvatske našeg Stjepana Cvitkovića, koji nije uspio otići na olimpijadu – rekao je Katić pozvavši mlade da se uključe u ovaj sport.
Gradonačelnik Dalibor Ninčević je nakon prigodnih darova uputio sve čestitke solinskim strijelcima, jer su ponos grada Solina. Obećao je nastavak potpore kao i sufinanciranje u nabavci nove puške za novog državnog prvaka Petra Vuletića.

Pave Gančević, koji je prošle godine bio pojedinačno treći na PH, je istaknuo plod izvrsne suradnje:
- Rad trenera Damira Katića nas je doveo do ovih rezultata. Nije nerealno izboriti olimpijsku kvotu. Mi nemamo porođajne muke, jer nas vode ljudi, koji su to prošli.
Samozatajni Petar Vuletić, je zahvalio na prijemu, potpori i uvjetima rada, te vjeruje u još bolje rezultate s novom puškom preko granica RH.

Miro Podrug

 

 

Pročitano 1185 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr