Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


U Solinu prvi put organizirana akcija u sklopu Međunarodnog volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa"

U Solinu prvi put organizirana akcija u sklopu Međunarodnog volonterskog projekta "72 sata bez kompromisa" Foto: Jakov Teklić

Sudionici međunarodnog volonterskog projekta “72 sata bez kompromisa“ koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo organizirali su 19. i 20. listopada u Dječjem vrtiću „Jadro“ Solin volontersku akciju bojanja dvorišne ograde.

Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuti vršnjake na volontiranje i bezuvjetno davanje drugima te od tada redovito okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju okolinu volonterskim akcijama.

U Hrvatskoj se „72 sata bez kompromisa“ provodi od 2014., a ove godine je u njega bilo uključeno 10 gradova. Za realizaciju projekta na području Splita i okolice zaslužna je udruga Studentski katolički centar Split, SKAC, uz potporu splitskog Sveučilišta te Studentskog centra, a odazvalo mu se 700 mladih, uglavnom srednjoškolaca i studenata, koji su sudjelovali u 50-ak akcija.
U dvodnevnu solinsku akciju uključilo se 20 volontera među kojima i koordinatorica Antonija Malenica.

Ovo je prva akcija organizirana u Solinu u sklopu projekta “72 sata bez kompromisa“, a naša želja je da nastavimo volontirati i van ovog projekta – kazala je Malenica dodajući kako je neopisiv osjećaj i radost koja te ispuni kad imaš prilike pomoći drugima.

Volonterima i donatorima koji su osigurali potreban materijal zahvalu je uputila Anđela Biuk, ravnateljica vrtićke ustanove „Cvrčak“, a svakako treba istaknuti i to da je DV „Cvrčak“ sudionicima akcije osigurao besplatan ručak.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 813 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr