Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


NOVA OBAVIJEST IZ VIK-a: Preporuka prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju

Kako su iz Vodovoda i kanalizacija d.o.o. Split već ranije izvijestili, velika količina kiše koja je pala jučer uzrokovala je zamućenje na izvoru rijeke Jadro, koja pitkom vodom napaja šire područje grada.

Rezultati ispitivanja vode u nekim dijelovima Splita pokazali su da je zamućenje iznad dopuštenih vrijednosti. Uzorci sa svih lokacija još se obrađuju.

Nalaz za Solin:

solin vodaa 30 10 2018

Prve analize s terena pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, svi fizikalno - kemijski parametri su sukladni Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe NN 125/17, te očekujemo, kako će svi mikrobioloki pokazatelji koji su u izradi biti također sukladni označenom Pravilniku 125/17, što ukazuje kako je voda kemijski i mikrobiološki ispravna za piće, no za malu djecu, starije i imuno insuficijentne osobe, prema preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo savjetujemo preventivne mjere prokuhavanja.

O rezultatima Laboratorija za pitke vode tvrtke Vodovod i kanalizacija Split, obaviješten je Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji stručnjaci preporučuju koristiti mjeru predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

 Pogledajte Nalaz VIK-a za Split, Solin, Kaštela, Trogir, Klis...

Preporuka Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

 voda nalaz2

 

Pročitano 781 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr