Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


ODRŽANA SVEČANA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA SOLIN

ODRŽANA SVEČANA SKUPŠTINA GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA SOLIN Djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Solin (Foto: Jakov Teklić)

Članovi Gradskog društva Crvenoga križa Solin koji ove godine obilježava 25 godina postojanja održali su svečanu Skupštinu kojom su uz obljetnicu svog Društva obilježili i 140 godina djelovanja Crvenoga križa u Republici Hrvatskoj, 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi te 25 godina od međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

-Ovih četvrt stoljeća uistinu je brzo prošlo, aktivnosti je bilo puno, a tijekom godina su se mijenjale i prilagođavale potrebama naših sugrađana – kazao je Željko Grubišić koji od osnivanja GD CK Solin obnaša dužnost ravnatelja.

GD CK Solin trenutno broji 250 odraslih članova te čak 350 djece s područja grada Solina te općina Klis, Muć i Dugopolje što je uistinu respektabilna brojka.

-Ovo je prilika da se zahvalimo svim našim članovima, svim volonterima i svim dobrovoljnim davateljima krvi, ali i svima onima koji su nas svih ovih godina podržavali – kazao je Grubišić dok se predsjednik Društva Ilija Kokeza osvrnuo na uistinu velik obim aktivnosti koje ovo Društvo obavlja.

-Istaknuo bih kako u sklopu redovitih aktivnosti obavljamo prijevoz invalidnih osoba i djece s posebnim potrebama, akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ljetni kamp za djecu i mlade, organiziramo rad pučke kuhinje, socijalne samoposluge i Kluba treće životne dobi te druge već uobičajene djelatnosti koje su u djelokrugu rada Crvenoga križa – kazao je Kokeza ističući kako je puno planova za budućnost, ali kako će njihova realizacije uvelike ovisiti o financijskim mogućnostima.

Jedan od većih planova svakako je osigurati multufunkcionalni objekt koji bi služio Društvu i objedinio na jednom mjestu sve njegove djelatnosti. Želja nam je da taj objekt bude na području grada Solina, ali za sada još uvijek ne možemo govoriti o mogućim lokacijama. Sredstva bismo većim dijelom pokušali osigurati iz sredstava EU fondova – najavio je Kokeza dodajući kako bi objedinjenje svih djelatnosti na jednom mjestu znatno unaprijedilo rad Društva.

Skupštini su nazočili i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, načelnik općine Muć Filip Stupalo te predsjednik Općinskoga vijeća Klisa Josip Didović.

Gradonačelnik Ninčević obljetničarima je uz čestitke uputio i zahvalu za sve njihove aktivnosti usmjerene na dobrobit naših sugrađana.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ/Solinska kronika

 

Ravnatelj Gradskog društva Crvenoga križa Solin Željko Grubišić i predsjednik Društva Ilija Kokeza uručili su u sklopu svečane Skupštine

Jubilarnu plaketu predstavnicima Grada Solina i općina Klis, Muć i Dugopolje, dok su članovima Odbora i Nadzornog odbora Društva uručili

Jubilarne zahvalnice za izvanredan doprinos i nesebičnu pruženu pomoć u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog križa.

Jubilarnu zahvalnicu dobili su Joško Boban, Antonia Bočina, Mario Bosančić, Zdravko Caktaš, Božo Delić, Josip Didović, Zdravko Duvnjak, Slobodan Firić, Ana Marija Jukić, Dinko Ramljak, Nadana Tešija, Filip Vasilj, Marko Zečević i Ivica Žaja.

 

 

Pročitano 457 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr