Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 06 Prosinac 2018 11:03

NK SOLIN: 2. Memorijal Petar Kalinić Klija počinje u petak 7. prosinca

NK SOLIN: 2. Memorijal Petar Kalinić Klija počinje u petak 7. prosinca Foto: Jakov Teklić

Igraju Dinamo, Hajduk, Domžale, Vojvodina, Lubin Zaglebia i Solin

Sve je spremno za početak 2. Memorijalnog nogometnog turnira (U-16) Petar Kalinić Klija što će se od petka do nedjelje, 7. 8. i 9. prosinca 2018., u organizaciji NK Solin, održati na terenima u Solinu i Mravincima. Organizatori, predvođeni Kajom Kalinićem, okupili su respektabilne klubova, na turniru će, uz domaćina Solin, igrati pet prvoligaških klubova zagrebački Dinamo, splitski Hajduk, slovenske Domžale, srpska Vojvodina i poljski Zaglebie Lubin. Turnir se igra u spomen solinske nogometne legende Petra Kalinića Klije, dugogodišnjeg igrača i trenera kluba s Jadra.
U solinskoj skupini igraju Solin, Vojvodina i Dinamo, a na mravinačkoj Glavici snage će odmjeriti vršnjaci Hajduka, Domžala i Zaglebie. Trećeplasirani u skupinama igraju za peto, drugoplasirani za treće a prvoplasirani za prvo mjesto na turniru. U slučaju kiše u subotu će se igrati na umjetnoj travi u Vranjicu. Naslov brane kadeti zagrebačkog Dinama!

- Na ovaj način odajemo počast našem legendarnom igraču Petru Kaliniću Kliji, uloženo je puno truda u organizaciju i sami rast turnira u odnosu na prvo izdanje je pokazatelj da smo na pravom putu - kazao je Ante Boban, voditelj nogometne škole Solina „Tonči Boban Bebi“, koja postiže iznimne rezultate.
Turnir će svoju veliku završnicu doživjeti u nedjelju, finale je na rasporedu u 13 sati, a završne utakmice bit će u direktnom prijenosu na društvenim mrežama NK Solin.
- Gurat ću ovu ideju o turniru što više, ovo je najmanje što sam mogao dati svom ocu za sve što je dao nogometu. Vjerujem da ćemo podizati kvalitetu i ove godine. Hvala svima, koji pomažu, posebno gospodinu Domagoju Bojčiću iz udruge Dalmatinko, i sponzori su prepoznali uloženi trud i kvalitetu momčadi, koje sudjeluju. Imali smo dosta upita od engleskih klubova za sudjelovanjem, javile su nam se i neke reprezentacije, svoje skaute poslat će klubovi poput Milana tako da mogu reći da smo svi zajedno iznimno sretni i ponosni odrađenim poslom - kazao je Kaja Kalinić, inače trener kadeta Solina, koji igraju u 1.HNL. 

Miro Podrug

 

RASPORED:

Petak, 7.12.2018.:
Solin: NK Solin – FK Vojvodina (9 sati), NK Solin – GNK Dinamo (13).
Mravinvce: HNK Hajduk – NK Domžale (9), HNK Hajduk – Zaglebie Lubin S.A. (13).

Subota, 8.12.2018.:
Solin, Pokraj Jadra: Dinamo – Vojvodina (11), Domžale – Zaglebie Lubin (13).

Nedjelja, 9.12.2018. (Solin):
9,00 sati: Utakmica za 5. mjesto.
11,00 sati: Utakmica za 3. mjesto.
13,oo sati: FINALE

 

 

Pročitano 1260 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr