Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Otvoren nadvožnjak preko splitsko-solinske obilaznice (kod ex Mercatora)

Otvoren nadvožnjak preko splitsko-solinske obilaznice (kod ex Mercatora) Foto Vladimir Dugandžić/Hanza media

Nakon provedenog tehničkog pregleda, danas u utorak 18. prosinca 2018., službeno je otvoren nadvožnjak kod trgovačkog centra Salona Mall i hipermarketa Tommy, a koji povezuje dvije cjeline Solina, naselja Priko Vode pa tako i Mravince i Kučine s vranjićkim dijelom. 

Radove su izvele tvrtke Cestar d.o.o. iz Splita te Hering iz Širokog Brijega.

Ukupna vrijednost radova, podsjetimo, iznosila je 22,9 milijuna kuna, a osim izgradnje nadvožnjaka, rekonstruirana je i dionice splitsko-solinske obilaznice.

Navedimo kako je Grad Solin, odnosno gradonačelnik Dalibor Ninčević, od Hrvatskih cesta zahtijevao izgradnju odvojka prema naselju Priko vode i dalje prema Mravincima i Kučinama, kao i onoga iz pravca hipermarketa "Tommy" prema Splitu, o čemu je naknadno, 8. siječnja 2018., sklopljen i sporazum između Hrvatskih cesta i Grada Solin.

Tom prilikom je dogovoreno kako će se pristupiti i dogradnji, odnosno rekonstrukciji cestovnih spojeva s obilaznice na Matoševu ulicu (Mravinačku cestu) iz smjera Splita, te skretanje iz smjera solinskog "Tommyja" udesno prema Splitu.

Glede odvojaka za tu fazu realizacije iz Hrvatskih cesta obavještavaju kako je za realizaciju odvojaka sa obilaznice (D8) na Matoševu ulicu, raspisan natječaj za nabavu usluga projektiranja, dok su rampe iz smjera zapada prema Splitu na obilaznicu (D8) u postupku projektiranja. Radovi će započeti nakon završetka faze projektiranja odnosno ishođenja građevinskih dozvola, navode iz Hrvatskih cesta.

 

 

Pročitano 1123 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr