Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 08:29

Novi autobusi stižu na gradske ulice

S EU fondovima do novih autobusa

Modernizacije splitskog javnog voznog parka pokrenuta prošle godine se nastavlja. Građani i dragi nam gosti uskoro će se voziti, najkasnije do 15. listopada 2019., u 34 nova niskopodna autobusa tvrtke Promet.

Novi vozni park tvrtke Promet d.o.o Split činit će 20 zglobnih autobusa i 14 solo gradskih niskopodnih autobusa marke Mercedes. Naime, Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava koji je u 2018. godini potpisan između Prometa d.o.o., Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), za taj je projekt osigurano 74,9 milijuna kuna, odnosno 93,6 milijuna kuna s PDV-om. U tom iznosu EU pokriva 85% iz Kohezijskog fonda, a preostali iznos je iz proračuna Republike Hrvatske.

Realizacijom ovog projekta, kao i nabavom još 18 autobusa financiranih iz ITU mehanizma, značajno će se poboljšati kvaliteta i usluga prijevoznika.

promet autobusi

Rezultat je to procesa javnog nadmetanja Prometa koji je sredinom siječnja potpisao ugovore s tvrtkama Jolly Auto line d.o.o. iz Šibenika za nabavu 20 zglobnih autobusa marke Mercedes i Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. iz Hrvatskog Leskovca za nabavu 14 solo autobusa marke MAN.

Važno je naglasiti kako će kod novih niskopodnih autobusa sugrađani, odnosno, osobe s invaliditetom, imati daleko lakši pristup javnom gradskom prijevozu.

Direktor Prometa Miroslav Delić rekao je kako će realizacija ovog projekta znatno pridonijeti povećanju kvalitete usluge, a s druge strane će omogućiti bolje uvjete rada za zaposlenike ove tvrtke. Svi autobusi će biti opremljeni antivandalskim kabinama, što će svakako pridonijeti sigurnosti i putnika i vozača.

Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Mario Madunić rekao je kako je ovo direktan efekt članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji. Provodi se u devet hrvatskih gradova u visini od 315 milijuna kuna od čega EU financira 267 milijuna kuna.

 

 

Pročitano 643 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr