Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 22 Ožujak 2019 09:59

Održan radni sastanak na temu obnove Policijske postaje Solin

Održan radni sastanak na temu obnove Policijske postaje Solin Foto: Jakov Teklić

Kreće obnova zgrade PP Solin

U četvrtak 21. ožujka u zgradi Policijske postaje Solin radni sastanak na temu obnove Policijske postaje Solin obavili su pomoćnik ministra unutarnjih poslova za materijalno financijske poslove Cvjetko Obradović, župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, načelnik Policijske uprave Splitsko dalmatinske Dražen Vitez, načelnik PP Solin Petar Puljiz te predsjednik Gradskog vijeća grada Solina Renato Prkić i pročelnik Upravnog odjela za pravne i opće poslove Ante Ljubičić.
Naime, zgrada Policijske postaje u Solinu nalazi u centru grada, na frekventnom raskrižju dviju glavnih ulica, Zvonimirove i Stjepana Radića, a izgrađena je daleke 1981. godine te se od fasade i interijera nalazi u vrlo lošem stanju.

Nakon radnog sastanka župan Blaženko Boban zahvalio je pomoćniku ministra što je u Solin donio dva rješenja za obnovu Policijskih postaja Solin i Sinj, ukupne vrijednosti šest milijuna kuna od čega 2,7 milijuna kuna ide na obnovu PP Solin, a nešto više od tri milijuna kuna za postaju u Sinju.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za financije i materijalno poslovanje Cvjetko Obradović je izjavio kako im sada preostaje priprema dokumentacije i raspisivanje javnog natječaja. – Nakon sastanka ovdje u Solinu preostaje još sastanci i objava natječaja za više od dvadesetak objekata koje obnavljamo na području Hrvatske, a cijeli posao treba bi biti gotov do kraja 2020. godine – kazao je pomoćnik ministra Obradović.

Od 6 milijuna kuna, kolika je vrijednost obnove dviju policijskih postaja u Solinu i Sinju, 40 posto sredstava financira EU kroz fondove, a ostatak Ministarstvo unutarnjih poslova.

Navedimo, kako je tijekom 2013. godine postavljena javna rasvjeta oko zgrade PP Solin sredstvima koja je za tu svrhu izdojio Grad Solin, a gradska komunalna služba riješila je i problem odvodnje oborinskih voda.

Pokretanjem obnove zgrade PP Solin zadovoljan je predsjednik Gradskog vijeća grada Solina Renato Prkić koji je sastanku nazočio i u ime gradonačelnika Dalibora Ninčevića –Na sjednicama Gradskog vijeća postavljalo se vijećničko pitanje što je s rekonstrukcijom zgrade solinske Policijske postaje. Zgrada PP Solin treba biti ogledalo grada i vjerujem da će nakon energetske obnove takva i postati. Grad Solin će sudjelovati u uređenju interijera nakon čega ćemo dobiti primjeren i reprezentativan objekt – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Prkić dodavši kako će i samim djelatnicima biti lakše raditi u obnovljenoj zgradi, a i obnovom zgrade očekujemo i veći broj policijskih službenika.

 rb

 

 

Pročitano 890 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr