Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Utorak, 02 Travanj 2019 14:11

Gradonačelnik i tajnik grada Solina kod nadbiskupa Barišića

Gradonačelnik i tajnik grada Solina kod nadbiskupa Barišića Foto: smn.hr

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić primio je u četvrtak, 28. ožujka u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu gradonačelnika grada Solina gosp. Dalibora Ninčevića i tajnika grada gosp. Antu Ljubičića, a susretu je nazočio i generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.

Glavna tema sastanka je bio inicijalni dogovor oko gradnje novog svećeničkog staračkog doma na području grada, točnije u Mravincima. Budući da je dosadašnji starački dom u Zrinjsko-Frankopanskoj ulici u Splitu kapacitetom ograničen, pojavila se potreba za gradnjom novoga koji bi svojom lokacijskom pristupačnošću, povezanošću s gradom Splitom te ugodnim i mirnim okruženjem bio nova mogućnost za smještaj umirovljenih svećenika.

Nadbiskup je zahvalio za svu dosadašnju suradnju grada Solina sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom, a gradonačelnik Ninčević je pozdravio ideju izgradnje doma i izrazio spremnost za nastavak suradnje i na ovom i na budućim projektima.

Govorilo se i o napredovanju izgradnje bazilike u Solinu koja bi po sadašnjim procjenama trebala biti dovršena u kolovozu 2019. god. Plan je i da se tijela nadbiskupa Frane Franića i nadbiskupa Ante Jurića, koja su pohranjena u konkatedrali sv. Petra u Splitu, na sljedeću obljetnicu njihove smrti (17. i 20. ožujka 2020.) presele u kriptu novosagrađene bazilike.

Izvor - www.smn.hr

Pročitano 693 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr