Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 15 Svibanj 2019 08:12

DANIJELA VUKOREPA MELKIĆ, PREVODITELJICA U VIJEĆU EUROPE POSJETILA SVOJU BIVŠU ŠKOLU, OŠ VJEKOSLAVA PARAĆA

DANIJELA VUKOREPA MELKIĆ, PREVODITELJICA U VIJEĆU EUROPE POSJETILA SVOJU BIVŠU ŠKOLU, OŠ VJEKOSLAVA PARAĆA Foto: Jakov Teklić

Osnovnu školu Vjekoslava Paraća posjetila je bivša učenica Danijela Vukorepa Melkić koja od siječnja 2015. radi kao prevoditeljica u Vijeću Europske unije u Bruxellesu. Danijelin posjet organiziran je u sklopu EU programa „Povratak u školu“ kojim se službenicima zaposlenima u europskim institucijama omogućuje da osobna iskustva rada za EU podijele sa sadašnjim učenicima.

Drago mi je što sam dobila priliku podijeliti svoje iskustvo, ali i razgovarati sa solinskim osnovnoškolcima o pitanjima koja utječu na naše svakodnevne živote – kazala nam je Danijela koja je učenicima sedmih razreda održala prezentaciju pod nazivom „Ujedinjeni u različitosti“, a pri tom je obradila temu mobilnosti unutar EU-a, predstavila programe za mlade te ih informirala o mogućnostima zapošljavanja u europskim institucijama.

Moram reći kako su reakcije i pitanja učenika premašile sva moja očekivanja. Naše druženje je u konačnici trajalo puno duže od predviđenoga, a njihova pitanja bila su zanimljiva i konstruktivna – kazala je Danijela, prof. talijanskoga i francuskoga jezika, koja se za mjesto prevoditeljice u Bruxellesu prijavila 2013. u vrijeme kada je Hrvatska postala članicom Europske unije.

Nakon punih godinu i pol dana koliko je trajala selekcija, a trebalo je proći čak tri kruga testiranja u kojem je sudjelovalo oko dvije tisuće kandidata, našla sam se na popisu onih koji su dobili posao – ispričala je ovom prilikom Danijela ne skrivajući zadovoljstvo što je imala prilike susresti se sa svojim nekadašnjim nastavnicima, ali i upoznati nove generacije učenika koje odrastaju u Hrvatskoj kao članici Europske unije.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

Pročitano 1227 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr