Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 11:48

Priopćenje za javnost o obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša

 

Priopćenje za javnost o obilježavanju Svjetskog dana zaštite okoliša  u Općini Podstrana, 05.06.2019.


U sklopu projekta „RazmišljamEKOlogično“ dana 05.06.2019. u Osnovnoj školi Strožanac u Općini Podstrana obilježen je Svjetski dan zaštite okoliša.

Kao što smo i najavljivali u programu su sudjelovali predstavnici tvrtke Alfa atest d.o.o., učenici 2. a i 4. e razreda Osnovne škole Strožanac, te Plesni klub Vruća čokolada.

Program je započeo pozdravnom riječju predstavnika Općine Podstrana kao sunositelja projekta, a potom su predstavnici tvrtke Alfa atesta d.o.o. iznijeli stručna predavanja na temu održivog gospodarenja otpadom i to „Pravila igre održivog gospodarenja otpadom“ i „Razmišljam EKOlogično i čuvam okoliš“. Iznijeli su zanimljive činjenice o recikliranju otpada, te ukazali na probleme do kojih sve može doći kada otpad završi u prirodi. Na konkretnom primjeru morske kornjače prikazali su opasnost plastične vrećice koja završi u moru. Na kraju su istaknuli kako je jako bitno odgovorno postupati s otpadom jer na taj način čuvamo okoliš.

Učenici iz EKO grupe (2. a razred O.Š. Strožanac) izveli su igrokaz „Proljetna eko priča“ i pokazali kako oni već razmišljaju na EKOlogičan način i brinu o okolišu.

Za zabavni dio programa pobrinuo se Plesni klub Vruća čokolada te izvedbom plesova u prekrasnim kostimima oduševio publiku.

Posjetitelji su mogli uživati i u izložbi prekrasnih učeničkih radova 4. e razreda Osnovne škole Strožanac. Najbolji radovi nagrađeni su poticajnim darovima, a druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku.

 

ekologicno logo novi

Pročitano 380 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr